default-image

ΗΠΑ: Στο 40% αυξήθηκε το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Μπάιντεν

Κόσμος
ΗΠΑ: Στο 40% αυξήθηκε το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Μπάιντεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποσοστό 78% των Δημοκρατικών στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι εγκρίνουν τη δουλειά του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, με το ποσοστό αυτό να είναι αυξημένο από το 73% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αυξήθηκε στο 40% αυτή την εβδομάδα, ενισχυμένο από τη συσπείρωση εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση Reuters/Ipsos, η οποία ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Η διήμερη παναμερικανική δημοσκόπηση έδειξεότι το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν βρίσκεται ακόμη κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του. Η γενικότερη τάση αρνητικής δημοφιλίας του Μπάιντεν κρίθηκε από τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν οριακά την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Μπάιντεν που έγινε 80 ετών αυτόν το μήνα έχει δηλώσει ότι έχει πρόθεση να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, ενώ είναι πιθανό να λάβει μία τελική απόφαση στις αρχές της επόμενης χρονιάς, αφού το συζητήσει με την οικογένειά του. Η πολιτική προοπτική του ενισχύθηκε από τις ενδιάμεσες εκλογές, όταν οι Δημοκρατικοί, ενώ έχασαν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο.

Αυτή την εβδομάδα, το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν αυξήθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από το 37% που καταγράφηκε σε μία δημοσκόπηση (21-22 Νοεμβρίου).

Ποσοστό 78% των Δημοκρατικών στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι εγκρίνουν τη δουλειά του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, με το ποσοστό αυτό να είναι αυξημένο από το 73% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Μπάιντεν μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων καταγράφηκε στο 9%.

Ο Μπάιντεν ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021 στο μέσον της πανδημίας COVID-19, ενώ η παρουσία του στο Λευκό Οίκο στιγματίστηκε από τις οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε η παγκόσμια υγειονομική κρίση, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του πληθωρισμού. Αυτή τη χρονιά, το ποσοστό της αποδοχής του καταγράφηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του (36%) τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην αγγλική γλώσσα και σε παναμερικανικό επίπεδο με τη συμμετοχή 1005 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 453 Δημοκρατικών και 365 Ρεπουμπλικάνων. Το ποσοστό στατιστικού λάθους προσδιορίστηκε στις 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News