Ιράκ: Κατασβέστηκε η φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Κόσμος
Ιράκ: Κατασβέστηκε η φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα αναχωρήσεων του διεθνούς αεροδρομίου της Βαγδάτης, μετέδωσε το κρατικό ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων INA.

Η φωτιά ξέσπασε στην καφετέρια της αίθουσας αναχωρήσεων, σε έναν τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, και δεν επηρέασε το πρόγραμμα των πτήσεων, πρόσθεσε το INA.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, που "δεν επηρέασε την εναέρια κυκλοφορία", η οποία δεν διακόπηκε, πρόσθεσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια που την προκάλεσαν.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από ιρακινά μέσα ενημέρωσης έδειχναν φλόγες να φθάνουν μέχρι την οροφή, κοντά στα γκισέ για τον έλεγχο των εισιτηρίων και των αποσκευών σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς.

"Η φωτιά διήρκησε μερικά λεπτά και τρεις άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για αναπνευστικά προβλήματα ελαφράς μορφής", δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, την εποχή που ο δικτάτορας Σαντάμ Χουσέιν διοικούσε το Ιράκ. Έκτοτε, δεν έχουν γίνει σημαντικές εργασίες ανακαίνισης.

Στο Ιράκ, οι κανόνες ασφαλείας δεν τηρούνται αυστηρά, τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και στον κατασκευαστικό τομέα. Τα ατυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο στη χώρα όπου οι υποδομές είναι υπό κατάρρευση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News