Φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Είδε παιδάκια σκοτωμένα και διαμελισμένα άτομα» λέει η μητέρα της Ελληνίδας

Ελλάδα
Φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Είδε παιδάκια σκοτωμένα και διαμελισμένα άτομα» λέει η μητέρα της Ελληνίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικές είναι η περιγραφές της μητέρας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και η οποία βρίσκεται εκτός κινδύνου

Τον τρόμο και τον θάνατο σκόρπισε η βόμβα που εξερράγη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης χθες Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, με τις εικόνες και τις περιγραφές από την δραματική εκείνη στιγμή να συγκλονίζουν.

Ειδικότερα, η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ενώ άφησε πίσω της 81 τραυματίες αποκάλυψε για την κόρη της ότι «έχασε πάρα πολύ αίμα», ωστόσο για καλύ της τύχη έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η ίδια μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε η κόρη της στην Κωνσταντινούπολη: «Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί», τόνισε η μητέρα της νεαρής γυναίκας.

«Είχε πάει ταξίδι και στα έξι μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ''μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα". Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της να αναβλύζει αίμα. Έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

//--> //-->

Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη

Μετά τις κατηγορίες της Άγκυρας, η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ' αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (...) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

Στην Ελλάδα με παρέμβαση Πλεύρη η τραυματίας

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στη μεγάλη έκρηξη στην κεντρικότερη λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης, στην επίθεση με τους έξι νεκρούς, θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της κοπέλας και επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας στο Newsbomb.gr, έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας, η κοπέλα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί εδώ, ενώ το υπουργείο θα καλύψει τα έξοδα αναισθησιολόγου και νοσηλείας.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας έκανε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών ώστε το τελευταίο να επιληφθεί του θέματος του επαναπατρισμού της γυναίκας, η οποία φαίνεται πως θα επιστρέψει οδικώς με ασθενοφόρο από την Τουρκία, όπως ανέφερε ο πατέρας της στο MEGA.

(Φωτογραφία ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News