Αναβιώνει το έγκλημα με το ψαλίδι στον Τσούτσουρα - Τον έσφαξε στο κρεβάτι

Κρήτη
Αναβιώνει το έγκλημα με το ψαλίδι στον Τσούτσουρα - Τον έσφαξε στο κρεβάτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Νοέμβριο του 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχη την 47χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να «αναβιώσει» μεθαύριο Τετάρτη η υπόθεση της 47χρονης Γαλλίδας, η οποία τον Ιούλιο του 2019 φέρεται να δολοφόνησε με ψαλίδι τον 56χρονο σύντροφό της, μέσα σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα Ηρακλείου.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, το Νοέμβριο του 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει –ομόφωνα- ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση την 47χρονη, επιβάλλοντάς της ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2019, σε ξενοδοχείο, στον γραφικό οικισμό του Τσούτσουρα, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου. 

Ήταν γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου, όταν ένοικοι του ξενοδοχείου άκουσαν φασαρία, η οποία - όπως γρήγορα διαπιστώθηκε - προερχόταν από το δωμάτιο όπου διέμεναν θύμα και κατηγορούμενη, οι οποίοι εκτός από ζευγάρι, ήταν και ξαδέλφια.

Στο σημείο κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με γιατρό, ενώ στον Τσούτσουρα μετέβη και αστυνομική δύναμη. Όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Άμεσα παρελήφθη από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Ωστόσο, ήταν ήδη νεκρός.

Η 45χρονη ισχυρίστηκε εξαρχής ότι ο 56χρονος αυτοτραυματίστηκε. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τον εν λόγω ισχυρισμό.

Το Νοέμβριο του 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχη την 47χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ενώ σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της 47χρονης σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στην απολογία της, στη δίκη, η 47χρονη είχε ισχυριστεί ότι ο σύντροφός της αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα κι ότι η ίδια βρίσκεται άδικα στη φυλακή.

Η γυναίκα πρόσθεσε ακόμη ότι ο σύντροφός της αντιμετώπιζε πολλά θέματα υγείας, καθώς κι ότι το βράδυ πριν το τραγικό συμβάν είχαν πιει και οι δύο πολύ αλκοόλ.

Εξάλλου, εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένη, η 47χρονη υποστήριξε ότι αγαπούσε τον 56χρονο πάρα πολύ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News