Φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ξεκληρίστηκαν 3 οικογένειες - Νέο βίντεο με τη βασική ύποπτη

Κόσμος
Φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ξεκληρίστηκαν 3 οικογένειες - Νέο βίντεο με τη βασική ύποπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν 22 άτομα, ανάμεσά τους και η βασική ύποπτη - Νέο βίντεο που τη δείχνει να φεύγει τρέχοντας από το σημείο της επίθεσης

Τρεις οικογενειακές τραγωδίες εκτυλίσσονται από το μεσημέρι της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, όταν κι έσκασε η βόμβα που φέρεται να είχε τοποθετήσει μια γυναίκα σε μια συστάδα με παρτέρια με λουλούδια και παγκάκια στην πολυσύχναστη αγορά της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στην Ιστικλάλ, όπου υπήρχαν χιλιάδες πολίτες που είχαν βγει για βόλτα και για ψώνια σε μια κατά τα άλλα ηλιόλουστη μέρα, ιδανική για επίσκεψη στην αγορά. Ο χρόνος σταμάτησε ωστόσο για 6 ανθρώπους, ενώ άλλοι τουλάχιστον 2 χαροπαλεύουν με τους τραυματίες από την φονική έκρηξη να ξεπερνούν τους 80.

Τα τουρκικά μέσα παρουσιάζουν τα πρόσωπα της τραγωδίας της τρομοκρατικής επίθεσης και δυστυχώς ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχει κι ένα κορίτσι 9 ετών, αλλά και μια ακόμη έφηβη κοπέλα. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν ακαριαία ο Γιουσούφ Μεϊντάν και η 9χρονη κόρη του, Εκρίν, σύμφωνα με το reader.gr. Ο νεκρός εργαζόταν στο υπουργείο Οικογένειας της Τουρκίας με την υπουργό Ντεριά Γιανίκ να δηλώνει οργισμένη: «κατάρα σε αυτή την επίθεση που σκότωσε έναν πατέρα και την κόρη του».

https://twitter.com/pusholder/status/1591919995369422850

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νεκρές είναι ακόμη μια μάνα και μια κόρη, η 38χρονη Αρζού Οζσόι και η 15χρονη κόρη της Γιαμούρ Ουτσάρ, καθώς κι ένα ζευγάρι, ο 40χρονος Αντέμ Τοπκάρα και η 27χρονη σύζυγός του, Ελίφ.

Η 15χρονη Γιαμούρ

 

Αυτός είναι ο αδερφός μου Αντέμ και η σύζυγός του Ελίφ. Αυτοί οι δύο υπέροχοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην έκρηξη που έγινε στην Ιστικλάλ. Κατάρα στην τρομοκρατία και να πέσει φωτιά να τους κάψει όλους τους», έγραψε η αδερφή του θανόντα στο Twitter δημοσιεύοντας την παρακάτω φωτογραφία.

 

22 συλλήψεις, μία η βασική ύποπτη

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση στο κέντρο της Πόλης, ενώ ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν πάνω από 20 ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που φέρεται να άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον πασίγνωστο πεζόδρομο που ήταν γεμάτος Κωνσταντινουπολίτες και τουρίστες. «Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

«Εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι», είπε ο κ. Σοϊλού. Η συγκεκριμένη πόλη είναι πασίγνωστη εξαιτίας της μάχης του 2015, όταν οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Το Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), των οποίων οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), σύμμαχοι του PKK, είναι η κύρια συνιστώσα.

Νέο βίντεο με την φερόμενη ως δράστιδα λίγο μετά την ενεργοποίηση της βόμβας

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας η SABAH από την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα 6 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και άλλοι 81 να τραυματιστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News