Φυσικό αέριο: Τελεσίγραφο Ελλάδας και 14 χωρών στην Κομισιόν για το πλαφόν

Ελλάδα
Φυσικό αέριο: Τελεσίγραφο Ελλάδας και 14 χωρών στην Κομισιόν για το πλαφόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες χώρες προειδοποιούν ότι θα μπλοκάρουν τον κανονισμό αλληλεγγύης σε περίπτωση που η Κομισιόν δεν παρουσιάσει νομοθετική πρωτοβουλία για το πλαφόν

Σοβαρές αναταράξεις σημειώνονται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της σοβαρής καθυστέρησης στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας, την ώρα που ο χειμώνας έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα των Ευρωπαίων πολιτών.

Με τις ημέρες να περνούν χωρίς εξελίξεις από την τελευταία σύνοδο των υπουργών Ενέργειας στις 25 Οκτωβρίου και εν όψει του Συμβουλίου των υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 Νοεμβρίου, οι 15 χώρες-μέλη της ΕΕ που στηρίζουν την πρόταση του πλαφόν στο φυσικό αέριο -με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα- αναλαμβάνουν αποφασιστική δράση.

Τα 15 κράτη-μέλη απέστειλαν στην Κομισιόν επιστολή - τελεσίγραφο για το πλαφόν στο φυσικό αέριο. Η Ελλάδα, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες χώρες προειδοποιούν ότι θα μπλοκάρουν τον κανονισμό αλληλεγγύης σε περίπτωση που η Κομισιόν δεν παρουσιάσει νομοθετική πρωτοβουλία για το πλαφόν, πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου.

Οι 15 χώρες τονίζουν ότι αυτό που θέλουν συγκεκριμένα από την Επιτροπή είναι να καταθέσει νομοθετική πρωτοβουλία και όχι κάποια άλλη μορφή πρότασης πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου, αλλιώς εμμένουν στο να μπλοκάρουν τον κανονισμό αλληλεγγύης.

Το μέτωπο της ομάδας των 15 χωρών ήταν αρραγές στη συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων το πρωί της Παρασκευής συνεχίζοντας την άσκηση πιέσεων προς την εφαρμογή ενός ανώτατου ορίου τιμής στο φυσικό αέριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News