Διάγγελμα Τζο Μπάιντεν στις 23:00 - «Θα είναι υποψήφιος», ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου

Κόσμος
Διάγγελμα Τζο Μπάιντεν στις 23:00 - «Θα είναι υποψήφιος», ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε: «Θα είναι υποψήφιος», ξεκαθαρίζοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ανώτερο αξίωμα των Ηνωμένων  Πολιτειών

Διάγγελμα θα απευθύνει ο Τζο Μπάιντεν για τις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ειδικότερα, το διάγγελμα είναι προγραμματισμένο για τις 11:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος (16:00 τοπική), ενώ την ίδια ώρα πηγές του Λευκού Οίκου διαβεβαιώνουν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ φαίνονται ικανές να προσδιορίσουν το πολιτικό μέλλον πολλών υποψηφίων. Και το μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορά στον νυν πρόεδρο Μπάιντεν.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα έως τώρα δεδομένα, ο Λευκός Οίκος λέει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ενθαρρυνθεί από το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να συγκρατήσουν το «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικανών παρά τα σημαντικά ποσοστά αποδοχής που απέσπασαν, με τον Μπάιντεν να αναμένεται να ξεπεράσει τα ποσοστά που πέτυχαν Ομπάμα και Κλίντον στις πρώτες τους ενδιάμεσες εκλογές.

Μιλώντας στο Playbook του Politico, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα είναι υποψήφιος», ξεκαθαρίζοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ανώτερο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αισθάνεται δικαιωμένος από την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας έως τώρα, καθώς το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ενισχύει τις προοπτικές του για την προεδρική εκστρατεία του 2024.

Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν εν όψει του διαγγέλματος

Το διάγγελμά του προανήγγειλε εντωμεταξύ, ο ίδιος ο Μπάιντεν με ένα ποστάρισμα στο Twitter. Και αφήνει κατά έναν τρόπο να εννοηθεί ότι θέλει να είναι ξανά υποψήφιος.

«Η Δημοκρατία δεν συμβαίνει κατά λάθος. Πρέπει να παλέψουμε γι' αυτήν, να την ενισχύσουμε, να την ανανεώσουμε» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Θα πω περισσότερα το απόγευμα, όμως χάρη στους δημοσκόπους και τους εργαζόμενους που εξασφάλισαν, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, διασφαλίστηκε η αξιοπιστία της διαδικασίας ψήφισης που είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Η εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί και χωρίς τη συμμετοχή εκατομμυρίων που έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν».

Τα στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πιθανότατα θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής όταν καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι, αλλά δεν πέτυχαν κάποια τεράστια νίκη, κάτι που φοβόντουσαν οι Δημοκρατικοί.

Ακόμη δεν υπάρχουν συμπεράσματα για τον έλεγχο του Κογκρέσο, καθώς αναμένονται πολλά αποτελέσματα σε αρκετές περιφέρειες της Βουλής και βασικούς ανταγωνιστές για τη Γερουσία.

Πρόκειται, όμως, για μια σημαντική ανάκαμψη του Μπάιντεν, τον οποίο πολλοί Δημοκρατικοί κράτησαν σε απόσταση την ημέρα των εκλογών, τρομαγμένοι από τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής και τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για το υψηλό κόστος ζωής.

Οι ανησυχίες για το πώς θα τα πήγαιναν οι Δημοκρατικοί στις ενδιάμεσες εκλογές, είχαν φτάσει ακόμη και στο σημείο συζητήσεων εντός του κόμματος για την αντικατάσταση του Μπάιντεν με άλλο υποψήφιο για την προεδρία σε δύο χρόνια.

Ο Μπάιντεν τα καταφέρνει ήδη καλύτερα από ό,τι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον στις πρώτες ενδιάμεσες εκλογές της προεδρίας τους. Ο Ομπάμα είδε το κόμμα του να χάνει 63 έδρες στη Βουλή και έξι έδρες στη Γερουσία το 2010. Ο Κλίντον έχασε 54 στη Βουλή και οκτώ στη Γερουσία το 1994.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News