Κόσμος

Αναστάτωση σε πτήση: Αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου - Έντρομοι οι επιβάτες

Το αεροσκάφος Airbus SE A330, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Σεούλ – Σέμπου, επιχείρησε να προσγειωθεί δύο φορές εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, πριν βρεθεί εκτός του διαδρόμου στην τρίτη προσπάθεια

Αεροσκάφος των Κορεατικών Αερογραμμών (Korean Air Lines) με 173 επιβάτες βγήκε εκτός των ορίων του διαδρόμου προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Σέμπου στις Φιλιππίνες το βράδυ της Κυριακής 23 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν με ασφάλεια το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος Airbus SE A330, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Σεούλ – Σέμπου, επιχείρησε να προσγειωθεί δύο φορές εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, πριν βρεθεί εκτός του διαδρόμου στην τρίτη προσπάθεια, σύμφωνα με την kathimerini.gr.

«Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε τρία τοπικά ξενοδοχεία, ενώ μία εναλλακτική πτήση προγραμματίστηκε», όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία για την πτήση KE361. «Επί του παρόντος διερευνούμε τα αίτια του συμβάντος», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Korean Air Κι Χονγκ Γου συνέταξε επιστολή ζητώντας συγγνώμη για το συμβάν, σημειώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα σε βάθος από τις τοπικές αρχές της πολιτικής αεροπορίας αλλά και τις αρμόδιες κορεατικές αρχές.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υπόσχεσή μας για την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων και θα κάνουμε το καλύτερο που περνάει από το χέρι μας για την εφαρμογή μέτρων που θα αποτρέψουν την επανάληψη ενός τέτοιου συμβάντος», ανέφερε ο Γου.

Το αεροσκάφος που ενεπλάκη στο περιστατικό παραδόθηκε στην Korean Air το 1998, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα ιχνηλάτησης πτήσεων FlightRadar24.

Η Αρχή του Διεθνούς Αεροδρομίου Μακτάν-Σέμπου ανακοίνωσε ότι ο διάδρομος έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει σχετική επιθεώρηση για τις παραμέτρους ασφαλούς χρήσης του.

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια