Ουκρανία: Απετράπη μαζική επίθεση με πυραύλους στο Κίεβο – Νέα πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις

Κόσμος
Ουκρανία: Απετράπη μαζική επίθεση με πυραύλους στο Κίεβο – Νέα πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη για την έλεγχο της Χερσώνας, με χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείπουν την πόλη

Κρίσιμης σημασίας υποδομές σε όλη την Ουκρανία δέχθηκαν και πάλι σήμερα σφυροκόπημα, με αρκετές περιοχές να αναφέρουν πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις ενώ σε άλλες καταρρίφθηκαν πύραυλοι.

Την ίδια ώρα, μαζική επίθεση με πέντε πυραύλους αποτράπηκε το πρωί στο Κίεβο ωστόσο χτυπήθηκαν από αέρος άλλες πόλεις της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, την ώρα που οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα συνεχίζονται για να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο που έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, έχουν πληγεί ενεργειακές μονάδες στις περιοχές της Οδησσού, του Κιρόβοχραντ και του Λουτσκ, ενώ σε άλλες περιοχές αναφέρθηκαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

«Ακόμα μία πυραυλική επίθεση από τρομοκράτες που μάχονται κατά των μη στρατιωτικών υποδομών και των πολιτών», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Αντρίι Γέρμακ, επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη για την έλεγχο της Χερσώνας, με χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείπουν την πόλη. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Η Ρωσία καταγγέλλει τους Ουκρανούς ότι βομβαρδίζουν αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί άμαχοι, ενώ το Κίεβο υποστηρίζει πως οι Ρώσοι έχουν ναρκοθετήσει το φράγμα στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο για να προκαλέσουν απόλυτη καταστροφή.

Με πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Twitter

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News