default-image

Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Καζακστάν μετά από δηλώσεις για σκοτωμούς Ρώσων

Κόσμος
Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Καζακστάν μετά από δηλώσεις για σκοτωμούς Ρώσων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 21 Αυγούστου ο Ουκρανός πρέσβης Πέτρο Βρουμλιόφσκι σε συνέντευξη του στον Μπλόγκερ Ντίζα Κουζαϊροφ , αναφερόμενος στην ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία προσπαθεί «να σκοτώσει όσον τον δυνατόν περισσότερους Ρώσους»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απήλλαξε των καθηκόντων του τον Ουκρανό πρέσβη στο Καζακστάν Πέτρο Βρουμπλιόφσκι, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι πρέπει να «σκοτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους». Αυτό αναφέρεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του προεδρικού γραφείου.

Στις 21 Αυγούστου ο Ουκρανός πρέσβης Πέτρο Βρουμλιόφσκι σε συνέντευξη του στον Μπλόγκερ Ντίζα Κουζαϊροφ , αναφερόμενος στην ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία προσπαθεί «να σκοτώσει όσον τον δυνατόν περισσότερους Ρώσους» και «όσο πιο πολλούς σκοτώσουμε τώρα, τόσο λιγότερα από τα δικά μας παιδιά θα σκοτώσουν».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν είχε ανακοινώσει ότι συνομίλησε με τον Βρουμπλιόφσκι με αφορμή τις δηλώσεις του αυτές. Η ρωσική πλευρά, ζήτησε την απέλαση του Βρουμπλιόφσκι από το Καζακστάν, αλλά η Αστανά (πρωτεύουσα) ανακοίνωσε ότι ο ο Βρουμπλιόφσκι αναχωρεί με άδεια. Όταν έγινε γνωστό ότι ο Βρουμπλιόφσκι επανέρχεται στο Καζακστάν , το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Καζάχο πρέσβη στην Μόσχα Γιερμέκ Κοσερμπάγιεφ για να διαμαρτυρηθεί. Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη Αλεξέι Μπορντάφκινα με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα , η οποία αποκάλεσε τον Βρουμπλιόφσκι «απεσταλμένο του Μπαντέρα*» εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της για την επιστροφή του Ουκρανού πρεσβευτή στην Αστανά.

* O Στεπάν Μπαντέρα ήταν Ουκρανός πολιτικός ηγέτης, ιδεολόγος και θεωρητικός του ουκρανικού εθνικισμού, ο οποίος είναι γνωστός για την συνεργασία του ιδίου και της οργάνωσής του με τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Svoboda.org, dpa

(φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News