Βρετανία: Οκτώ στους δέκα αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση

Κόσμος
Βρετανία: Οκτώ στους δέκα αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα στους δέκα διαφωνούν με την οικονομική πολιτική σύμφωνα με την δημοσκόπηση YouGov

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Βρετανούς αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση την οποία πυροδότησε η προσπάθεια –πλέον, εγκαταλείφθηκε– της πρωθυπουργού Λιζ Τρας για ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 77% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει την κυβέρνηση των Συντηρητικών. Είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί εδώ και 11 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η YouGov αυτήν τη μέτρηση.

Εξάλλου, σχεδόν 9 στους 10 (ποσοστό 87%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χειρίζεται άσχημα τα οικονομικά ζητήματα, ένα πλήγμα για το κόμμα που, ιστορικά, εκθειάζεται για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Και άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες μειώνεται το ποσοστό εκείνων που στηρίζουν το Συντηρητικό κόμμα, αφού το σχέδιο για φοροαπαλλαγές σόκαρε τους επενδυτές και προκάλεσε τέτοια αναταραχή στις αγορές που χρειάστηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στη δημοσκόπηση του YouGov, που εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών βολιδοσκοπήσεων της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της κυβέρνησης, συμμετείχαν 1.772 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News