Βρετανία: Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν, ο Χάγκριντ του Χάρι Πότερ

Κόσμος
Βρετανία: Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν, ο Χάγκριντ του Χάρι Πότερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηθοποιός ήταν πολύ αγαπητός στα παιδιά σε όλο τον κόσμο για της ερμηνεία του καλοσυνάτου, αδέξιου ημιγίγαντα με την πλούσια γενειάδα

Ο γεννημένος στη Σκωτία ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν, ο οποίος υποδυόταν τον ρόλο του Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, πέθανε σε ηλικία 72 ετών, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA Media, επικαλούμενο την ατζέντη του.

Ο Βρετανός ηθοποιός, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν 'Αντονι Ρόμπερτ Μακ Μίλαν, γνωστός παγκοσμίως για τον ρόλο του ημιγίγαντα Χάγκριντ, πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο Φορθ Βάλεϊ Ρόγιαλ στο Λάρμπρετ της Σκωτίας, ανακοίνωσε η ατζέντης του Μπελίντα Ράιτ, ευχαριστώντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του.

Ο ηθοποιός ήταν πολύ αγαπητός στα παιδιά σε όλο τον κόσμο για της ερμηνεία του καλοσυνάτου, αδέξιου ημιγίγαντα με την πλούσια γενειάδα Ρούμπεους Χάγκριντ, ο οποίος βοηθά τον νεαρό μάγο Χάρι Πότερ και τους φίλους του στις περιπέτειές τους στη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια.

Στην πραγματικότητα, είχε ύψος 1.86μ αλλά για τις ανάγκες της ταινίας τα ειδικά εφέ έδιναν την εντύπωση ότι ήταν πολύ πιο ψηλός.

"Ο Ρόμπι ήταν μοναδικό ταλέντο και μοιραζόταν με τον Μάικλ Γκάμπον (που έπαιζε επίσης στις ταινίες του Χάρι Πότερ, υποδυόμενος τον καθηγητή Ντάμπλντορ) ένα ρεκόρ, έχοντας τιμηθεί με τρία συνεχόμενα Bafta καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον ρόλο του στη σειρά Cracker, το 1994, 1995 και 1996, υπενθύμισε η ατζέντης του.

"Ήταν ευφυής, ένα φωτεινό μυαλό και έπειτα από 40 χρόνια που ήμουν η ατζέντης του, θα μου λείψει", πρόσθεσε.

Ο Κόλτρεϊν, έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του 1990 για τον ρόλο του γιατρού 'Εντι "Φιτζ" Φιτζέραλντ, ενός ψυχολόγου που βοηθούσε την αστυνομία του Μάντσεστερ στη βρετανική αστυνομική σειρά Cracker.

Τη δεκαετία του 1990, είπε παίξει επίσης σε δύο ταινίες Τζέιμς Μποντ ("Τζέιμς Μποντ: Ο Κόσμος Δεν Είναι Αρκετός" και "Επιχείρηση χρυσά μάτια") που υποδυόταν έναν Ρώσο μαφιόζο και ένα πρώην πράκτορα της KGB.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News