Βρετανία: Η Λιζ Τρας ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων

Κόσμος
Βρετανία: Η Λιζ Τρας ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είπε ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί στο 25%, ενώ στον μινι-προϋπολογισμό που είχε ανακοινώσει ο Κουάρτενγκ στις 23 Σεπτεμβρίου προβλεπόταν ότι ο συντελεστής θα 'πάγωνε' στο 19%

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει το σχέδιό της να μην αυξήσει τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων, σε μια νέα στροφή 180 μοιρών σε ό,τι αφορά το πακέτο οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, προκειμένου να "καθησυχάσει τις αγορές".

"Είναι σαφές πως ορισμένα τμήματα του μινι-προϋπολογισμού μας πήγαιναν πολύ μακριά και πολύ γρήγορα σε σχέση με εκείνο που ανέμεναν οι αγορές", είπε η Λιζ Τρας σε μια πολύ σύντομη συνέντευξη Τύπου στην οποία επέμεινε για την ανάγκη για "σταθερότητα" της βρετανικής οικονομίας αφού απέπεμψε τον υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ.

Είπε ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί στο 25%, ενώ στον μινι-προϋπολογισμό που είχε ανακοινώσει ο Κουάρτενγκ στις 23 Σεπτεμβρίου προβλεπόταν ότι ο συντελεστής θα 'πάγωνε' στο 19%, καταργώντας μια αύξηση στο 25% που σχεδίαζε ο προκάτοχός του.

"Πρέπει να δράσουμε τώρα για να καθησυχάσουμε τις αγορές για τη δημοσιοιομική πειθαρχία μας", είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ακόμη πως οι δημόσιες δαπάνες θα αυξηθούν λιγότερο γρήγορα απ΄ό,τι σχεδιαζόταν προηγουμένως, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.

Η Λιζ Τρας είπε επίσης ότι είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας την πολιτική της που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη, παρά τις αυξανόμενες επικρίσεις, ακόμη και από το ίδιο το κόμμα της.

"Είμαι απολύτως αποφασισμένη να τηρήσω την υπόσχεση που έχω κάνει να εξασφαλίσουμε μια πιο ισχυρή ανάπτυξη, ένα πιο εύπορο Ηνωμένο Βασίλειο και να βγούμε από την καταιγίδα που περνάμε", είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News