Βρετανία: Προς αποπομπή ο υπουργός Οικονομικών μετά το χάος που έφερε ο «μίνι» προϋπολογισμός

Κόσμος
 Βρετανία: Προς αποπομπή ο υπουργός Οικονομικών μετά το χάος που έφερε ο «μίνι» προϋπολογισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λιζ Τρας προσπαθεί να αποκαταστήσει το πολιτικό της κύρος ενόψει της ανατροπής μέρους του καταστροφικού μίνι προϋπολογισμού της αργότερα την Παρασκευή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς ο Κουασί Κουαρτένγκ, πρόκειται να αποπεμφθεί από υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

Η Λιζ Τρας προσπαθεί να αποκαταστήσει το πολιτικό της κύρος ενόψει της ανατροπής μέρους του καταστροφικού μίνι προϋπολογισμού της αργότερα την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Guardian.

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ωστόσο έγινε γνωστό πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, μέσα στις επόμενες ώρες, στην οποία εκτιμάται πως θα κάνει στροφή 180 μοιρών αναφορικά με το περιεχόμενο του «μίνι» προϋπολογισμού που έχει φέρει αναστάτωση στη βρετανική αγορά εδώ και εβδομάδες.

Ο κ. Κουαρτένγκ επέστρεψε εσπευσμένα από την Ουάσιγκτον, όπου βρισκόταν για τη σύνοδο του ΔΝΤ και πήγε απευθείας από το αεροδρόμιο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η είδηση ερμηνεύτηκε αμέσως από τους αναλυτές ως επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα πάρει πίσω το σημαντικότερο μέρος ή και όλα τα αμφιλεγόμενα μέτρα των φοροελαφρύνσεων για τα οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονων επικριτικών σχολίων από αγορές και οικονομολόγους. Μάλιστα, η απόφαση της Τράπεζα της Αγγλίας να μην παρατείνει το πρόγραμμα έκτακτης παρέμβασης της στην αγορά ομολόγων, που λήγει σήμερα, σήμαινε πως τα βρετανικά ομόλογα και η στερλίνα θα ήταν άκρως ευάλωτα από τη Δευτέρα.

Η εμμονή του υπουργού Οικονομικών στα μέτρα που είχε εξαγγείλει αποδείχτηκε μια γνήσια πολιτική και οικονομική καταστροφή, οπότε η αποπομπή του έμοιαζε μονόδρομος προκειμένου η Λις Τρας να χαράξει μια νέα πορεία, σώζοντας και τη δική της «καρέκλα» που είχε αρχίσει να… τρίζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News