Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο σημειώνει «επιτυχίες» στην περιοχή της Χερσώνας, λέει η Μόσχα

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο σημειώνει «επιτυχίες» στην περιοχή της Χερσώνας, λέει η Μόσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανοί αξιωματούχοι τηρούν σιγή ιχθύος για την κλίμακα της αντεπίθεσής τους στις νότιες περιοχές της χώρας

Ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει κάποιες επιτυχίες στην περιοχή της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, και έχουν πάρει τον έλεγχο ορισμένων οικισμών, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος.

«Είναι τεταμένα τα πράγματα, ας το θέσουμε έτσι», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Σάλντο, επικεφαλής της ουκρανικής περιοχή της Χερσώνας και διορισμένος από τη Ρωσία, στην κρατική τηλεόραση.

«Εκεί όπου είναι ο (ταμιευτήρας) Καχόβκα, υπάρχει ένας οικισμός που ονομάζεται Ντουντσάνι…Είναι σε αυτή την περιοχή που υπάρχει πρόοδος και υπάρχουν οικισμοί που καταλαμβάνονται από ουκρανικά στρατεύματα», δήλωσε.

Το Ντουντσάνι, στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ρωσικά στρατεύματα αντιμετώπισαν τις ουκρανικές δυνάμεις μία ημέρα νωρίτερα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι τηρούν σιγή ιχθύος για την κλίμακα της αντεπίθεσής τους στις νότιες περιοχές της χώρας, αλλά Ρώσοι μπλόγκερ έχουν αναρτήσει περιγραφές όπου αναφέρουν ότι ουκρανικά τεθωρακισμένα κινούνται κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News