Ινδονησία: Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα με τουλάχιστον 129 νεκρούς (βίντεο)

Κόσμος
Ινδονησία: Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα με τουλάχιστον 129 νεκρούς (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες στα γήπεδα παγκοσμίως

Τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια επεισοδίων σε ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα και στην Περσεμπάγια, στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας.

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες στα γήπεδα παγκοσμίως.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και η αστυνομία επιχείρησε να τους απωθήσει κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά, εκτός των φιλάθλων και των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

https://twitter.com/akmalmarhali/status/1576264248027918336

Μετά το σφύριγμα της λήξης κι ενώ η Αρέμα είχε ηττηθεί με 2-3, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Kanjuruhan Stadium» και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές αρχές. Τα όσα ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικά, οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ δύο οχήματα της αστυνομίας κάηκαν ολοσχερώς.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ανατολική Ιάβα, Νίκο Αφίντα, δήλωσε: «Είχε γίνει άναρχο. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα». Πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο αστυνομικοί.

«Θα θέλαμε να μεταφέρουμε ότι δεν ήταν όλοι ταραξίες. Μόνο περίπου 3.000 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο», είπε.

Οι οπαδοί που τράπηκαν σε φυγή «συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο στην έξοδο. Εκεί σημειώθηκε συνωστισμός, πολλοί εμφάνισαν δύσπνοια, υπήρχε έλλειψη οξυγόνου», πρόσθεσε.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φιλάθλους να σκαρφαλώνουν πάνω από φράχτες για να ξεφύγουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News