Γερμανία: Βάζει πλαφόν στην τιμή του αερίου - Πακέτο €200 δισ. για την προστασία των καταναλωτών

Κόσμος
Γερμανία: Βάζει πλαφόν στην τιμή του αερίου - Πακέτο €200 δισ. για την προστασία των καταναλωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πακέτο αρωγής στο οποίο κατέληξαν τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έρχεται να ανακουφίσει τα γερμανικά νοικοκυριά εν μέσω ενεργειακής κρίσης

«Οι τιμές στο ρεύμα πρέπει να πέσουν», δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ανακοινώνοντας μέτρα που θα ανακουφίσουν τα γερμανικά νοικοκυριά καθώς ο χειμώνας πλησιάζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», που επικαλείται γερμανικά δημοσιεύματα, ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Σολτς -ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό και συμμετέχει στη συνέντευξη Τύπου μέσω βιντεοκλήσης -προέβη σε αυτή τη δήλωση.

Στη συνέντευξη Τύπου, που συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Κριστιάν Λίντνερ όπως και ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, θα ανακοινωθεί και η απόφαση της κυβέρνησης ότι μπαίνει πλαφόν στις τιμές του ρεύματος.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το οποίο επικαλείται τη μελέτη του Ιδρύματος «Χανς Μπέκλερ» για λογαριασμό της κυβέρνησης, το «φρένο τιμής αερίου» θα κοστίσει μεταξύ 15,6 και 36,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ η Handelsblatt αναφέρει ότι θα διατεθούν συνολικά περίπου 150-200 δισεκατομμύρια.

Τα κεφάλαια θα αποδεσμευθούν από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF), το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να στηρίξει επιχειρήσεις.

Αν και το WSF έληξε επίσημα το καλοκαίρι, τώρα πρόκειται να λάβει επιπλέον χρηματοδότηση.

Τα μέτρα δεν περιλαμβάνουν προηγουμένως προγραμματισμένη έκτακτη εισφορά φυσικού αερίου με σκοπό την προστασία των επιχιερήσεων που αναγκάζονται να αγοράζουν ακριβότερο αέριο. Το μέτρο θα είχε τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Φωτογραφία ΑP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News