Τσαβούσογλου: Η στρατιωτικοποίηση Λέσβου και Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Θα πάρουμε μέτρα

Ελλάδα
Τσαβούσογλου: Η στρατιωτικοποίηση Λέσβου και Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Θα πάρουμε μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακολούθησε την «γραμμή» που χάραξε πριν λίγες ημέρες το καθεστώς Ερντογάν, εντείνοντας την ρητορική τους για την Ελλάδα που – υποκινούμενη από τις ΗΠΑ – εξοπλίζει νησιά που κατά την Τουρκία θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα

Στα άκρα τραβάει η Τουρκία την δυσεξήγητη κόντρα απέναντι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά δια του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Εμμένοντας στην ρητορική περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών – παρά τις Διεθνείς Συνθήκες, αλλά και τα «χαστούκια» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ – ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε όσα είπε και χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ότι δηλαδή η Τουρκία «θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα καθώς η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακολούθησε την «γραμμή» που χάραξε πριν λίγες ημέρες το καθεστώς Ερντογάν, εντείνοντας την ρητορική τους για την Ελλάδα που – υποκινούμενη από τις ΗΠΑ – εξοπλίζει νησιά που κατά την Τουρκία θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, η αποστολή αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων (σσ των M1117) σε Σάμο και Λέσβο «ήταν η τελευταία σταγόνα» στις προκλήσεις της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συντεταγμένα και εν χορώ μετέδωσαν τις ίδιες φωτογραφίες από drones-κατασκόπους που έδειχναν οχήματα Μ1117 να βγαίνουν από οχηματαγωγό «σε Λέσβο και Σάμο».

Με «όχημα» τις φωτογραφίες αυτές το Τουρκικό ΥΠΕΞ επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στον Έλληνα πρέσβη και ακολούθησε η «ομοβροντία» δηλώσεων από Ερντογάν, Ακάρ και Τσαβούσογλου.

Την σκυτάλη των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας από τον Πρόεδρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η μεταφορά αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά της Λέσβου και της Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι αντιδράσεις μας απέναντι στις ελληνικές προκλήσεις θα είναι συνεχείς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα όσο η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News