Έρευνα - Aυτοκίνητο: Οι εκπομπές ρύπων των νέων μοντέλων παγκοσμίως είναι κατά μέσο όρο 50% υψηλότερες

Ελλάδα
Έρευνα - Aυτοκίνητο: Οι εκπομπές ρύπων των νέων μοντέλων παγκοσμίως είναι κατά μέσο όρο 50% υψηλότερες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δεδομένα αλλάζουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα κληθούν να προσεγγίζουν περισσότερο την πραγματικότητα, δίνοντας στη δημοσιότητα υπαρκτά αποτελέσματα

Υψηλότερες κατά μέσο όρο 50% είναι οι εκπομπές ρύπων των νέων μοντέλων παγκοσμίως, από αυτές που αναφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιούν, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταφορών και Περιβάλλοντος (T&E).

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες στο σύνολό τους έχουν χρησιμοποιήσει επιλεκτικά δεδομένα για να φτάσουν σε χαμηλότερο ποσοστό εκπομπών ρύπων.

Τα δεδομένα αυτά αλλάζουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα κληθούν να προσεγγίζουν περισσότερο την πραγματικότητα, δίνοντας στη δημοσιότητα υπαρκτά αποτελέσματα.

Έτσι μέσα στο 2023 αναμένεται να γίνει υποχρεωτική η γνωστοποίηση των εκπομπών ρύπων καθ' όλη τη διάρκεια που το αυτοκίνητο θα είναι σε κίνηση, καταγράφοντας σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα των εκπομπών ρύπων.

Αυτό θα αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αλλάξουν τα δεδομένα των ρύπων, ενώ παράλληλα αναμένεται να τις αναγκάσει να προσπαθήσουν να μειώσουν περαιτέρω τους ρύπους για να αποφύγουν βαριά πρόστιμα.

Φωτογραφία απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News