Κόσμος

Ουκρανία: Ολοκληρώνονται τα δημοψηφίσματα - Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και οι ανακοινώσεις

Η Ρωσία ολοκληρώνει σήμερα τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων για την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας που ελέγχει εν μέρει ή εξ ολοκλήρου

Ποσοστά που παρουσιάζουν σχεδόν καθολική συναίνεση στο ερώτημα ένταξης στην Ρωσική Ομοσπονδία των τεσσάρων υπό κατοχή περιοχών της Ουκρανίας όπου διεξήχθησαν τα δημοψηφίσματα-παρωδία ανακοίνωσαν, οι διορισμένες από την Μόσχα αρχές με τη Δύση να συσπειρώνεται εκ νέου γύρω από το Κίεβο. 

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απαντήσουν στα ψευτο-δημοψηφίσματα της Μόσχας με ένα νέο πακέτο κυρώσεων εφόσον προχωρήσει με τις πράξεις προσάρτησης των ουκρανικών εδαφών και με ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,1 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, που σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους θα ανακοινωθεί άμεσα.

Παράλληλα, όμως η Ουάσιγκτον θα καταθέσει και ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλώντας όλα τα κράτη-μέλη του να μην αναγνωρίσουν καμία αλλαγή στα εδάφη της Ουκρανίας και την Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, όπως ανέφερε η αμερικανίδα πρέσβης στον Οργανισμό.

Από την πλευρά της η Μόσχα ανακοίνωσε την έκτακτη σύγκληση της  Κρατικής Δούμα στις 3 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που πραγματοποιηθήκαν στις κατεχόμενες από το ρωσικό στρατό και φιλορώσους αυτονομιστές περιοχές της Ουκρανίας, και κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασισθεί η ενσωμάτωση τους στη Ρωσία.

Φωτογραφία AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια