Ρωσία: Νέα προειδοποίηση Μεντβέντεφ για τα πυρηνικά

Κόσμος
Ρωσία: Νέα προειδοποίηση Μεντβέντεφ για τα πυρηνικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προειδοποίηση από τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ είναι μία από τις πολλές που έχει απευθύνει ο Πούτιν και συνεργάτες του τις τελευταίες εβδομάδες

Σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε νέα αυστηρή προειδοποίηση για τα πυρηνικά προς την Ουκρανία και τη Δύση την Τρίτη, καθώς ξεκίνησε η έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων από τα δημοψηφίσματα που πραγματοποίησε η Ρωσία για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Η προειδοποίηση από τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είναι μία από τις πολλές που έχει απευθύνει ο Πούτιν και συνεργάτες του τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αναλυτές λένε ότι στόχο έχουν να αποτρέψουν την Ουκρανία και τη Δύση, υποδηλώνοντας την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει στρατηγικά πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί εδάφη που προσάρτησε πρόσφατα και όπου υπήρξαν ισχυρές αντεπιθέσεις από την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Η προειδοποίηση του Μεντβέντεφ διέφερε από τις προηγούμενες, καθώς προέβλεψε για πρώτη φορά ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διακινδύνευε έναν πυρηνικό πόλεμο, συμμετέχοντας απευθείας στις συγκρούσεις στην Ουκρανία, ακόμη και αν η Μόσχα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.

«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση ακόμη και σε αυτό το σενάριο», είπε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Οι δημαγωγοί πέρα από τον ωκεανό και στην Ευρώπη δεν πρόκειται να πεθάνουν σε μια πυρηνική αποκάλυψη».

Πηγή: Reuters

Φωτογραφία AP

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News