Κόσμος

Ιράν: Σκότωσαν το 20χρονο «κορίτσι με την αλογοουρά»

«Ήταν μόλις 20 ετών», είπε η αδερφή της. «Η καρδιά της ήταν ραγισμένη για την Αμινί. Είπε ότι δεν θα μείνει σιωπηλή. Την σκότωσαν με έξι σφαίρες»

Με έξι σφαίρες στον λαιμό, την κοιλιά και το πρόσωπο σκοτώθηκε η 20χρονη Χαντίς Νατζαφί, που στάθηκε αποφασιστικά απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμες.

Η δημοσιογράφος και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών Μασίχ Αλινετζάντ ανακοίνωσε τον θάνατό της Χαντίς στις 25 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύοντας το όνομά της και ένα βίντεο μαζί με τις λεπτομέρειες για τον θάνατό της: πυροβολήθηκε έξι φορές από τις αρχές αφού έδεσε τα μαλλιά της και μπήκε με τόλμη στη μέση μιας διαδήλωσης, στο Καράτζ, 36 χιλόμετρα δυτικά της Τεχεράνης..

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, υπέστη τραύματα στην κοιλιά, το λαιμό, την καρδιά και το χέρι στις 21 Σεπτεμβρίου. Μετά την επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ghaem, όπου αργότερα εξέπνευσε.

«Ήταν μόλις 20 ετών», είπε η αδερφή της στην Αλινεζτάντ. «Η καρδιά της ήταν ραγισμένη για την Αμινί. Είπε ότι δεν θα μείνει σιωπηλή. Την σκότωσαν με έξι σφαίρες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια