Πρωθυπουργός Βελγίου για διάγγελμα Πούτιν: «Δεν πρέπει να προκαλέσουμε αλλά ούτε να τρομοκρατηθούμε»

Κόσμος
Πρωθυπουργός Βελγίου για διάγγελμα Πούτιν: «Δεν πρέπει να προκαλέσουμε αλλά ούτε να τρομοκρατηθούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε με την απαραίτητη ψυχραιμία. Δεν πρέπει να προκαλέσουμε αλλά ούτε να τρομοκρατηθούμε. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία» συμπλήρωσε ο ντε Κρόο

«Πάνω από όλα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην ρίξουμε λάδι στη φωτιά» ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρόο στο φλαμανδόφωνο τηλεοπτικό σταθμό VRT ερωτηθείς σχετικά με το διάγγελμα του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο οποίο ανακοίνωσε μερική επιστράτευση και μίλησε ακόμη μία φορά για την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε με την απαραίτητη ψυχραιμία. Δεν πρέπει να προκαλέσουμε αλλά ούτε να τρομοκρατηθούμε. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία» συμπλήρωσε ο ντε Κρόο ο οποίος αναφέρθηκε στη βοήθεια ύψους 55 εκατ. ευρώ που έχει αποστείλει το Βέλγιο στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου.

Όσον αφορά την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, ο Βέλγος Πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο» επισημαίνοντας πως «πάλι πριν από λίγους μήνες, η Ρωσία είχε πει το ίδιο. Το ΝΑΤΟ τότε αντέδρασε πολύ ψύχραιμα. Πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News