Μπαχτσελί: Οι Έλληνες θα πέσουν στην θάλασσα, αν το επιθυμούν και πάλι - Η απάντηση Δένδια

Ελλάδα
Μπαχτσελί: Οι Έλληνες θα πέσουν στην θάλασσα, αν το επιθυμούν και πάλι - Η απάντηση Δένδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη μας εκνευρίζουν. Μη ζορίζουν την υπομονή μας. Αν επιθυμούν και πάλι να πέσουν στη θάλασσα, ας μας το πουν και τους ρίχνουμε όλους με τη βοήθεια του Θεού», δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Συνεχίζεται η επιθετική ρητορική από την Τουρκία, καθώς νέες απειλές εκτόξευσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά της χώρας μας. Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, που συνεργάζεται με τον Ερντογάν, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην «εκνευρίζει» και να μη «ζορίζει την υπομονή» της Τουρκίας, ενώ απείλησε να ρίξει «ξανά τους Έλληνες στη θάλασσα».

Πρόσθεσε επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο kathimerini.gr, πως για τους Τούρκους είναι «παιχνιδάκι να φτάσουν στην άλλη όχθη του Αιγαίου».

Ολόκληρη η δήλωση του Ντ. Μπαχτσελί:

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να σταματήσει να μπλέκεται στα πόδια μας και να μας τσιγκλάει συνεχώς. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις παρενοχλήσεις και τις προκλήσεις. Η Ελλάδα θέλει να καταδικάζει όλος ο κόσμος την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά όταν υποστηρίζει πως μετά την Ουκρανία υπάρχει κίνδυνος ενός νέου πολέμου. Τα νησιά, στα οποία κάθεται πάνω τους παράνομα και άδικα, είναι δικαίωμά μας. Μη μας εκνευρίζουν. Μη ζορίζουν την υπομονή μας. Αν επιθυμούν και πάλι να πέσουν στη θάλασσα, ας μας το πουν και τους ρίχνουμε όλους με τη βοήθεια του Θεού. Για μας είναι παιχνιδάκι να φτάσουμε από την όχθη μας στην άλλη όχθη του Αιγαίου».

Το «νταηλίκια γιοκ» του Μητσοτάκη έγινε θέμα στον τουρκικό Τύπο

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ στο «Βελλίδειο» και συγκεκριμένα η φράση – μήνυμα προς την Άγκυρα «Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα, κύριε Ερντογάν» έχει προκαλέσει αίσθηση στον τουρκικό Τύπο.

Ν. Δένδιας: Θα προασπίσουμε τα δικαιώματά μας

Το ισχυρό μήνυμα αποτροπής απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό εκφράστηκε τόσο από τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της».

Ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τόνισε ότι «η απειλή χρήσης βίας στην περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ, η προώθηση της θεωρίας της «γαλάζιας πατρίδας» και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, αποτελούν στοιχεία της τουρκικής παραβατικότητας. Όλα αυτά αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύουν σοβαρά κάθε προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης της μοναδικής διαφοράς που έχουμε με τη γείτονα χώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News