Παραλήρημα Ερντογάν: Έλληνες μην ξεχνάτε τη Σμύρνη - Η απάντηση της Αθήνας

Κόσμος
Παραλήρημα Ερντογάν: Έλληνες μην ξεχνάτε τη Σμύρνη - Η απάντηση της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας στο περιθώριο τεχνολογικής εκδήλωσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα ότι «κατέχει» νησιά του Αιγαίου που έχουν καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη «να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» όταν έρθει ο καιρός.

«Η κατοχή από εσάς των νησιών δεν μας δεσμεύει. Όταν έρθει ο καιρός, [όταν έρθει] η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην επαρχία Σαμψούντα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης σήμερα την Ελλάδα να «μην ξεχνά τη Σμύρνη», αναφερόμενος στο 1922.

Ειδικότερα, νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο περιθώριο τεχνολογικής εκδήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε ακόμη ένα παραλήρημα, αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922, απευθυνόμενος με χυδαίο τρόπο στους Έλληνες.

«Έλληνες μην ξεχνάτε τη Σμύρνη»

Μιλώντας στο περιθώριο τεχνολογικής εκδήλωσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας.

O Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου ενώ υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

«Ω Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γύρνα πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Όταν λένε «Τρελοί Τούρκοι», ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη», είχε αναφέρει νωρίτερα πριν κάνει τη «γέφυρα» με τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Η απάντηση της Αθήνας

Με αφορμή τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.   

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», όπως αναφέρει.

Παράλληλα συμπληρώνει: «Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο».

Καταλήγει αναφέροντας «ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Φωτογραφία ΑΡ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News