ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν έναν ακινητοποιημένο πολίτη στο Άρκανσο (βίντεο)

Κόσμος
ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν έναν ακινητοποιημένο πολίτη στο Άρκανσο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανειλημμένες γροθιές και γονατιές στο κεφάλι, χτυπήματα του κεφαλιού στο δάπεδο, αλλά και απειλές στον πολίτη που κατέγραψε το συμβάν

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο διακρίνονται να χτυπούν βάναυσα έναν άνδρα στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, ανακοίνωσαν οι αρχές του Άρκανσο.

Στο βίντεο αυτό, που προκάλεσε σάλο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, οι αστυνομικοί κρατούν καθηλωμένο στο έδαφος έναν λευκό άνδρα και τον γρονθοκοπούν στο κεφάλι. Του δίνουν γονατιές στα πόδια και χτυπούν το πρόσωπό του στο τσιμέντο.

«Είναι σοβαρό» ακούγεται να λέει ένα πρόσωπο που δεν φαίνεται στο πλάνο. Όταν οι περαστικοί προσπάθησαν να απευθυνθούν στους αστυνομικούς, ένας από αυτούς τους διέταξε να μην πλησιάσουν.

«Όπως και πολλοί από εσάς, σοκαρίστηκα από αυτά που είδα», δήλωσε ο Γκάρι Μπάξτερ, ο δήμαρχος της πόλης Μάλμπερι όπου σημειώθηκε το περιστατικό. Ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους αστυνομικούς έχει τεθεί σε «διοικητική άδεια» αν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας. Οι δύο άλλοι, που εργάζονται για την κομητεία του Κρόφορντ, τέθηκαν επίσης σε διαθεσιμότητα και ο σερίφης υποσχέθηκε ότι θα λάβει «τα κατάλληλα μέτρα».

Η βίαιη σύλληψη έγινε γύρω στις 10.40 το πρωί της Κυριακής, τοπική ώρα, έξω από ένα κατάστημα τροφίμων. Το θύμα, ο Ράντα Ουόρτσεστερ, 27 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και στη συνέχεια προφυλακίστηκε. Κατηγορείται για ανυπακοή, αντίσταση κατά της αρχής και επίθεση. Φέρεται ότι είχε απειλήσει τον υπάλληλο ενός βενζινάδικου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία, σύμφωνα με τον σερίφη του Κρόφορντ, τον Τζίμι Νταμάντε. Ο σερίφης υποστήριξε ότι αρχικά ο Ουόρτσεστερ ήταν συνεργάσιμος αλλά στη συνέχεια έγινε βίαιος και προσπάθησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Άρκανσο Έιζα Χάτσινσον ανέφερε μέσω του Twitter ότι μίλησε με τον αρχηγό της πολιτειακής αστυνομίας και διαβεβαίωσε ότι θα διενεργηθεί έρευνα για την υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News