ΕΛΑΣ: 386 συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα το πρώτο 7μηνο του 2022

Ελλάδα
ΕΛΑΣ: 386 συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα το πρώτο 7μηνο του 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση 113,1% στις μεταναστευτικές ροές το τρίμηνο Μαΐου -Ιουλίου

Εντυπωσιακή αύξηση στην παράνομη είσοδο μεταναστών, μέχρι και 113,1%, αλλά και στις συλλήψεις διακινητών, το πρώτο 7μηνο του 2022 και ιδιαίτερα το τρίμηνο Μάιος- Ιούλιος, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, καταγράφουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα το αρχηγείο του Σώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Έβρο, όπου έχει συλληφθεί και η συντριπτική πλειονότητα των διακινητών, κάτι που αποδεικνύει την τάση που υπάρχει από πλευράς Τουρκίας.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, το πρώτο 7μηνο του 2022, στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, συνελήφθησαν συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, από τους οποίους οι 312 στην περιοχή του Έβρου.

Μάλιστα, από το σύνολο αυτών, οι 219 έχουν συλληφθεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο (Μάιος-Ιούλιος 2022), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (Μάιος-Ιούλιος 2021), οπότε και είχαν συλληφθεί 138 διακινητές.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στις περιπτώσεις παράτυπης εισόδου μεταναστών στη χώρα, όπου το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2022 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 113,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (4.126 έναντι 1.936).

Συνολικά, το πρώτο 7μηνο του 2022 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 7.484 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 3.554 στην περιοχή του Έβρου.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες, στη βάση εφαρμογής του υφιστάμενου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και συμμετέχοντας σε κοινές ευρωπαϊκές δράσεις, έχουν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Τονίζεται ακόμα, ότι «είναι καθημερινές οι επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διαφύλαξη των ελληνικών και κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων, με σκοπό τη σύλληψη διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, έχοντας σε κάθε περίπτωση ως πρώτιστο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News