Κορωνοϊός: Η Βρετανία η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο κατά της Όμικρον - Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Η Βρετανία η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο κατά της Όμικρον - Πότε έρχεται στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου που στοχεύει δύο παραλλαγές του κορωνοϊού

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον. Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η βρετανική κυβέρνηση, το πρώτο αναμνηστικό εμβόλιο εγκρίθηκε από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου που στοχεύει δύο παραλλαγές του κορωνοϊού.

Πότε θα έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια στην Ελλάδα

«Από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν» τόνισε, αναφερόμενος στα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος πρόσθεσε πως σε πρώτη φάση αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον και μετά για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5. Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι φαρμακευτικές εταιρείες ήδη έχουν καταθέσει τους φακέλους τους και θα ακολουθήσει η εγκριτική διαδικασία.

Για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως όσοι ανήκουν σε αυτές δεν πρέπει να περιμένουν, προσθέτοντας για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει σύσταση για αυτές τις ομάδες και για τους πολίτες άνω των 60 ετών να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News