default-image

Αρμενία: Τους 5 έφθασαν οι νεκροί εξαιτίας της έκρηξης στη Γερεβάν

Κόσμος
Αρμενία: Τους 5 έφθασαν οι νεκροί εξαιτίας της έκρηξης στη Γερεβάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταστροφή στη Γερεβάν βυθίζει στο πένθος την Αρμενία καθώς η χώρα ζει δύσκολη περίοδο

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν άλλα δύο πτώματα από τα συντρίμμια του κτιρίου όπου σημειώθηκε έκρηξη χθες Κυριακή σε εμπορική ζώνη της Γερεβάν, της πρωτεύουσας της Αρμενίας, αυξάνοντας στους 5 νεκρούς τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των θυμάτων της καταστροφής, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το αρμενικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Αλλεπάλληλες εκρήξεις, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώθηκαν σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένα πυροτεχνήματα, προκάλεσαν την μερική κατάρρευση κτιρίου στην αγορά χονδρικής Σουρμαλού. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η αγορά αυτή είναι συνήθως γεμάτη κόσμο τις Κυριακές. «Με βάση τα προκαταρκτικά δεδομένα, έγινε έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά», συνόψισε χθες το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Πάνω από εξήντα άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Η καταστροφή στη Γερεβάν βυθίζει στο πένθος την Αρμενία καθώς η χώρα ζει δύσκολη περίοδο.

Το μικρό κράτος του Καυκάσου με περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους δεν έχει ακόμη συνέλθει από τον πόλεμο του 2020 με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, στον οποίο δοκίμασε βαριά ήττα η οποία πυροδότησε μείζονα πολιτική κρίση.

Ένδειξη της περιρρέουσας νευρικότητας: λίγη ώρα μετά την έκρηξη στην αγορά Σουρμαλού, το μετρό της Γερεβάν εκκενώθηκε εξαιτίας προειδοποίησης για βόμβα, ανέφεραν οι αρχές, διευκρινίζοντας αργότερα πως δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Η πρεσβεία της γειτονικής Ρωσίας ανακοίνωσε πως προσπαθεί να εξακριβώσει εάν υπάρχουν Ρώσοι μεταξύ των θυμάτων.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News