default-image

Σολτς: Επίσκεψη στον Καναδά από την 21η ως την 23η Αυγούστου

Κόσμος
Σολτς: Επίσκεψη στον Καναδά από την 21η ως την 23η Αυγούστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο καγκελάριος θα μεταβεί στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο, καθώς και στη Στίβενβιλ, στην επαρχία Νέα Γη και Λαμπραντόρ

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα βρίσκεται στον Καναδά από την 21η ως την 23η Αυγούστου για να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό όσον αφορά την υποστήριξη των δύο χωρών στην Ουκρανία, ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής μετάβασης, ανακοίνωσε η Οτάβα χθες Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο καγκελάριος θα μεταβεί στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο, καθώς και στη Στίβενβιλ, στην επαρχία Νέα Γη και Λαμπραντόρ.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο Μόντρεαλ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να αναφερθούν στην «αμέριστη υποστήριξή τους στην Ουκρανία» και τις παγκόσμιες συνέπειες της «παράνομης και αδικαιολόγητης εισβολής» της Ρωσίας, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του κ. Τριντό.

Θα συζητήσουν επίσης τη συνεργασία τους με σκοπό «να προασπιστεί η ενεργειακή ασφάλεια και να επιταχυνθεί η παγκόσμια μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια», ιδίως με τη διασφάλιση «της πρόσβασης σε πόρους-κλειδιά όπως το καθαρό υδρογόνο και ορυκτά κρίσιμης σημασίας», καθώς και στην προσπάθεια αποτροπής της κλιματικής αλλαγής.

Στη Στίβενβιλ, οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να επισκεφθούν έκθεση εταιρειών του ενεργειακού τομέα που αξιοποιούν το υδρογόνο, πεδίο στο οποίο συνεργάζονται ο Καναδάς και η Γερμανία στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να προωθήσουν πιο καθαρές μορφές ενέργειας.

Στο Τορόντο, ο κ. Τριντό αναμένεται να πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια καναδογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ.

Θα συμμετάσχει επίσης την 23η Αυγούστου σε ψηφιακή σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη διεθνή πλατφόρμα για την Κριμαία, πρωτοβουλία της Ουκρανίας με σκοπό να κλιμακωθεί η διεθνής κινητοποίηση εναντίον της προσάρτησης της χερσονήσου από τη Ρωσία το 2014.

Τον περασμένο μήνα, η Οτάβα αποφάσισε να επιστρέψει στη Γερμανία τουρμπίνες —αφού επισκευάστηκαν στον Καναδά— που προορίζονται για τον αγωγό αερίου Nord Stream, ώστε να αμβλυνθεί η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία, απόφαση που επέκρινε σε υψηλούς τόνους η κυβέρνηση στο Κίεβο.

Οι κ. Σολτς και Τριντό συναντήθηκαν τον Ιούνιο κατ’ ιδίαν στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γερμανία.

Η Γερμανία είναι η κυριότερη αγορά για τα εμπορεύματα που εξάγει ο Καναδάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο έκτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News