Ρωσία: Έφοδο πραγματοποίησαν οι αρχές στο σπίτι της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Κόσμος
Ρωσία: Έφοδο πραγματοποίησαν οι αρχές στο σπίτι της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιάνικοβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα συμμετείχε σε αντιπολεμική διαδήλωση, έτσι πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της

Οι ρωσικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιάνικοβα κατηγορώντας την ότι δυσφήμισε τον ρωσικό στρατό.

Οι αξιωματικοί ασφαλείας εισήλθαν στο σπίτι χωρίς να περιμένουν την άφιξη του δικηγόρου της, σύμφωνα με τον δικηγόρο Ντμίτρι Ζαχβάτοφ της οργάνωσης υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων OVD-Info.

Η Οβσιάνικοβα, η οποία έχει ήδη κληθεί να πληρώσει πολλά πρόστιμα για την κριτική της εις βάρος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αντιμετωπίζει πολυετή ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον Ζαχβάτοφ, η κατ' οίκον έρευνα πιθανόν να συνδέεται με την πρόσφατη διαμαρτυρία της δημοσιογράφου, όπου κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε: "Ο Πούτιν είναι ένας δολοφόνος, οι στρατιώτες του είναι φασίστες", στο κέντρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο.

Με την αυστηροποίηση των σχετικών νόμων, ενέργειες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.

Η Οβσιάνικοβα, ως υπάλληλος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, είχε κρατήσει ένα πανό διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής μετάδοσης τον Μάρτιο.

Το πανό έγραφε: «Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα».

Η δημοσιογράφος, η οποία έως τότε θεωρούνταν πιστή της κυβερνητικής γραμμής, έλαβε παγκόσμια αναγνώριση για την πράξη της αυτή μετά την οποία έζησε για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό και έγραφε για την γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News