Ίλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων

Κόσμος
Ίλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Ίλον Μασκ εξήγησε πως θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που βρεθεί υποχρεωμένος να εξαγοράσει το Twitter

Ο Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές του ομίλου Tesla ύψους σχεδόν 7 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου, από τον ιστότοπο αυτής της τελευταίας.

Ο δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής της Tesla, ο οποίος βρίσκεται σε νομική αντιπαράθεση γύρω από την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twittter, πούλησε από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου περίπου 7,9 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Ίλον Μασκ εξήγησε πως θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που βρεθεί υποχρεωμένος να εξαγοράσει το Twitter και ορισμένοι από τους οικονομικούς εταίρους του δεν ακολουθήσουν ως το τέλος.

Ο Ίλον Μασκ είχε υπογράψει τον Απρίλιο μια συμφωνία 44 δισεκ. δολαρίων για την εξαγορά αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πριν σπάσει μονομερώς τη συμφωνία στις αρχές Ιουλίου.

Ο ίδιος εκτιμά πως το Twitter είπε ψέματα όσον αφορά την αναλογία των πλαστών λογαριασμών και των σπαμ στην πλατφόρμα του και υποστηρίζει μάλιστα πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «εξαπάτησε» δηλώνοντας εσκεμμένα περισσότερους λογαριασμούς.

Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής της Tesla είχε ήδη πουλήσει μετοχές του ομίλου του ύψους περίπου 8,5 δισεκ. δολαρίων για να προετοιμάσει την εξαγορά του Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News