Η Ιταλία οδεύει προς τον κυκεώνα της ακροδεξιάς

Κόσμος
Η Ιταλία οδεύει προς τον κυκεώνα της ακροδεξιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν το κόμμα μου λάβει τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των κομμάτων της κεντροδεξιάς, η υποψήφια πρωθυπουργός θα είμαι εγώ, δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι

Η αρχηγός των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι επανήλθε στο θέμα της σύνθεσης της νέας ιταλικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl102,5 .

«Στην προεκλογική εκστρατεία μου δεν θα κάνω συνεχείς αναφορές στα ονόματα των υπουργών και στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αλλά ο κανόνας είναι ότι το κόμμα που σε μια συμμαχία λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους, προτείνει το όνομα του νέου πρωπουργού και ο πρόεδρος της δημοκρατίας παίρνει την τελική απόφαση. Αν τα Αδέλφια της Ιταλίας αναδειχθούν πρώτο κόμμα της συντηρητικής παράταξης, το όνομα που θα προτείνουμε θα είναι το δικό μου, γιατί όχι;», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

«Οι ψηφοφόροι μας έχουν αυτή την βούληση, δεν νομίζω ότι θα πάνε στις κάλπες με την προσδοκία να βγει πρωθυπουργός, για παράδειγμα, ο Τζουζέπε Κόντε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η κεντροδεξιά συμμαχία, ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι υποψήφιοί της θα δεσμευθούν, με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας, ότι η παράταξή τους δεν πρόκειται να κυβερνήσει με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, αλλά ούτε με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δήλωσε, τέλος, ότι, αν κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση η κεντροδεξιά, μπορεί να ισχύσει μια ενιαία φορολογική κλίμακα για τους δημοσίους υπαλλήλους (μέσα στην επόμενη πενταετία), η οποία δεν θα ξεπερνά το 15%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News