Άρτσι Μπάτερσμπι: «Έσβησε» ο 12χρονος αφού του αφαιρέθηκε η τεχνητή υποστήριξη - «Πάλεψε μέχρι τέλους»

Ελλάδα
Άρτσι Μπάτερσμπι: «Έσβησε» ο 12χρονος αφού του αφαιρέθηκε η τεχνητή υποστήριξη - «Πάλεψε μέχρι τέλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο θάνατος του Άρτσι σημειώθηκε έπειτα από εβδομάδες νομικής διαμάχης της οικογένειάς του με το νοσοκομείο και τις Αρχές

Ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι έφυγε από τη ζωή μετά τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης που τον κρατούσε στη ζωή. Βγήκε από την αγωγή στις 10 το πρωί του Σαββάτου 6 Αυγούστου και πέθανε λίγο αργότερα, στις 12:15 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε η μητέρα του έξω από το Νοσοκομείο της Βρετανίας. Η Hollie Dance δήλωσε ότι ο γιος της «πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Τι είχε συμβεί

Ο Άρτσι ήταν εγκεφαλικά νεκρός από τον Απρίλιο, ωστόσο οι γιατροί τον κράτησαν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Ωστόσο, αποφάσισαν να τον αποσυνδέσουν, με τους γονείς του να ξεκινούν μια πραγματική μάχη στις δικαστικές αίθουσες για να καταφέρουν να ανατρέψουν την ιατρική απόφαση.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε στους γιατρούς την άδεια να σταματήσουν τη θεραπεία του Άρτσι παρά τις επιθυμίες των γονέων του. Έπειτα, οι γονείς του προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μια τελευταία προσπάθεια να αναβάλουν την απόσυρση της θεραπείας, αλλά και αυτή απορρίφθηκε.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου η οικογένεια ξεκίνησε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το παιδί σε ξενώνα για να μπορέσουν να το αποχαιρετήσουν, αλλά και αυτό τους το αίτημα απορρίφθηκε γεγονός που προκάλεσε την οργή τους.

Φωτογραφία Daily Mail

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News