Άλεξ Τζόουνς - ΗΠΑ: Ήταν «τρέλες» όσα ο έλεγε περί φάρσας για τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ το 2012

Κόσμος
Άλεξ Τζόουνς - ΗΠΑ: Ήταν «τρέλες» όσα ο έλεγε περί φάρσας για τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ το 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζόουνς, ιδρυτής του Infowars, ενός ακροδεξιού ιστότοπου που πρόβαλε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, δικάζεται για να καθοριστεί το ποσό που πρέπει να πληρώσει για τη διάδοση ψεμάτων σχετικά με τη δολοφονία 20 παιδιών και έξι εργαζομένων στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιούτον του Κονέκτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου 2012... Σε μια σφαγή που σόκαρε την Αμερική

Ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, σε δικαστήριο του Τέξας ότι ήταν «τρελό» από μέρους του να ισχυριστεί ότι η σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ το 2012 ήταν μια φάρσα, κατά την υπεράσπιση του εαυτού του σε μια μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση που άσκησαν οι γονείς ενός παιδιού που σκοτώθηκε στο μακελειό.

Ο Τζόουνς, ιδρυτής του Infowars, ενός ακροδεξιού ιστότοπου που πρόβαλε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, δικάζεται για να καθοριστεί το ποσό που πρέπει να πληρώσει για τη διάδοση ψεμάτων σχετικά με τη δολοφονία 20 παιδιών και έξι εργαζομένων στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιούτον του Κονέκτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου 2012... Σε μια σφαγή που σόκαρε την Αμερική.

Ο Τζόουνς είπε στους ενόρκους ότι η ένοπλη επίθεση ήταν «100% αληθινή».

Συνέχισε λέγοντας ότι προσπάθησε πριν από χρόνια να αποστασιοποιηθεί από τη θεωρία ότι η ένοπλη επίθεση έγινε, αφού άρχισε να αμφιβάλλει για την αξιοπιστία της. Υποστήριξε ότι οι απόψεις του για το μακελειό παραποιήθηκαν από πολιτικούς αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016.

«Με πέταξαν στα βαθιά νερά της χρήσης της πολιτικής ως όπλο», είπε.

Ο Νιλ Χέσλιν και η Σάρκλετ Λιούις, οι γονείς του δολοφονηθέντος 6χρονου Τζέσι Λιούις ζητούν έως και 150 εκατομμύρια δολάρια από τον Τζόουνς και την εταιρεία του, Free Speech Systems LLC.

Ο Χέσλιν είπε στους ενόρκους χθες Τρίτη ότι τα ψέματα που διέδωσε ο Τζόουνς στους εκατομμύρια ακροατές του έκαναν τη ζωή του «κόλαση» και οδήγησαν σε μια εκστρατεία παρενόχλησης και απειλών θανάτου εναντίον του από ανθρώπους που πίστευαν ότι είπε ψέματα για τη δολοφονία του γιου του.

Η Λιούις τόνισε ότι πιστεύει ότι ο Τζόουνς γνώριζε ότι οι ισχυρισμοί του περί φάρσας ήταν ψευδείς, αλλά τις διέδιδε ούτως ή άλλως επειδή προσέλκυαν ακροατές και τον βοήθησαν να εμπορευτεί συμπληρώματα και άλλα προϊόντα που προωθούσε με τις εκπομπές του.

Η Free Speech Systems κήρυξε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα.

Ο ένοπλος που διέπραξε τη σφαγή στο Σάντι Χουκ, ο Άνταμ Λάνζα, 20 ετών, χρησιμοποίησε ένα τυφέκιο Remington Bushmaster για να εκτελέσει τα θύματά του. Κατά την άφιξη της αστυνομίας στο σημείο, ο ίδιος αυτοκτόνησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News