Λιβύη: Νεκροί πέντε άνθρωποι ύστερα από φωτιά σε βυτιοφόρο, 50 ακόμη τραυματίστηκαν

Κόσμος
Λιβύη: Νεκροί πέντε άνθρωποι ύστερα από φωτιά σε βυτιοφόρο, 50 ακόμη τραυματίστηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το βυτιοφόρο ενεπλάκη σε τροχαίο και ανατράπηκε», είπε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν αργά χθες, Κυριακή, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο κίνησης σε πόλη της νότιας Λιβύης, δήλωσαν πηγές από τις ιατρικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Εικόνες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο κάτοικοι δείχνουν ένα απανθρακωμένο φορτηγό και αρκετά άλλα απανθρακωμένα οχήματα και στις δύο πλευρές του δρόμου στην περιοχή Εζαουάιγια της πόλης Μπεντ Μπάγια.

Οι τρεις πηγές από τις ιατρικές υπηρεσίες δήλωσαν πως πέντε άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι είτε μέσα είτε κοντά σε οχήματα, και πρόσθεσαν πως ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις μεταξύ των τραυματιών. Δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βυτιοφόρου είναι μεταξύ των θυμάτων.

«Το βυτιοφόρο ενεπλάκη σε τροχαίο και ανατράπηκε», είπε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η πηγή είπε ότι αφού ανατράπηκε το βυτιοφόρο και προτού πιάσει φωτιά, ορισμένοι άνθρωποι από άλλα αυτοκίνητα το είχαν πλησιάσει και είχαν προσπαθήσει να πάρουν καύσιμα από τη δεξαμενή του. "Οι πολίτες αυτοί το προσέγγισαν για να ανεφοδιαστούν χωρίς να συνειδητοποιούν το μέγεθος του κινδύνου", είπε η πηγή. "Δυστυχώς, η πυρκαγιά ξέσπασε στο βυτιοφόρο και είχε ως αποτέλεσμα απώλειες".

Η Λιβύη υφίσταται έλλειψη καυσίμων από το 2014 όταν η χώρα διχάστηκε από εμφύλιο πόλεμο στον οποίο αντίπαλες παρατάξεις μάχονται για την εξουσία μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον επί χρόνια ηγέτη της Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Σε πολλές πόλεις οι πολίτες πρέπει να περιμένουν σε μεγάλες ουρές, μερικές φορές για ώρες, προκειμένου να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους.

Ο Αμπντουλχαμίν αλ-Ντμπεϊμπά, πρωθυπουργός της εδρεύουσας στην Τρίπολη Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, ανέφερε σε ένα τουίτ πως οι αρχές "παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την καταστροφή στον δήμο Μπεντ Μπάγια".

Ο Ντμπεϊμπά δήλωσε πως δόθηκαν οδηγίες προκειμένου οι τραυματίες να διακομιστούν σε μεγάλα νοσοκομεία.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News