Ιταλία: «Όλα τα ιταλικά κόμματα πρέπει να στείλουν μια επιστολή στις Βρυξέλλες για να στηρίξουν τον Ντράγκι»

Κόσμος
Ιταλία: «Όλα τα ιταλικά κόμματα πρέπει να στείλουν μια επιστολή στις Βρυξέλλες για να στηρίξουν τον Ντράγκι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντι Μάιο πριν από ένα μήνα εγκατέλειψε το Κίνημα Πέντε Αστέρων και σύμφωνα με πολλούς αναλυτές η κίνησή του αυτή προκάλεσε το «πολιτικό ντόμινο» που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου, το νέο του κίνημα, «Impegno Civico» (Προσπάθεια Πολιτών) το οποίο πρόκειται να συμμαχήσει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Ντι Μάιο πριν από ένα μήνα εγκατέλειψε το Κίνημα Πέντε Αστέρων και σύμφωνα με πολλούς αναλυτές η κίνησή του αυτή προκάλεσε το «πολιτικό ντόμινο» που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι. Ο ίδιος, όμως, θεωρεί ότι «η κυβερνητική κρίση προκλήθηκε από τους εξτρεμιστές».

«Όλα τα ιταλικά κόμματα πρέπει να στείλουν μια επιστολή στις Βρυξέλλες για να στηρίξουν τον Μάριο Ντράγκι και την πρόταση για πλαφόν στην ενέργεια», δήλωσε σήμερα ο Ντι Μάιο. Παράλληλα, τόνισε ότι «το μέτωπο των μεταρρυθμιστών θα πρέπει να είναι ενωμένο, διότι μια νίκη της δεξιάς και της άκρας δεξιάς θα σήμαινε για την Ιταλία απομόνωση από την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ιταλικής διπλωματίας, «θα υπάρξουν μεγάλες προσπάθειες ανάμειξης στις ιταλικές πολιτικές εξελίξεις από μέρους ξένων χωρών και για τον λόγο αυτό, στην επόμενη βουλή και Γερουσία, θα πρέπει να δημιουργηθεί εξεταστική επιτροπή η οποία να ερευνήσει το όλο θέμα».

Σύμφωνα με τα γκάλοπ, το νέο κίνημα του Ντι Μάιο στη φάση αυτή δεν ξεπερνά το 2,3% της πρόθεσης ψήφου.               

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News