Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

Ελλάδα
Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ και από τις δύο πλευρές δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κ. Sasho Tasevski .

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ και από τις δύο πλευρές δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του κοινού στρατηγικού και επιχειρησιακού πλαισίου διμερούς αστυνομικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του σοβαρού διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.

Παράλληλα, εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών και πραγματοποίησης συνεκπαιδεύσεων στελεχών.

Στη συνάντηση από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Υποστράτηγος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λάζαρος Γιαννάκης και ο Υπασπιστής Αρχηγού, Αστυνόμος Β΄ Απόστολος Κουτσοκέρας.

Τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας συνόδευαν ο βοηθός Αρχηγού, αρμόδιος επί θεμάτων εθνικής αστυνομίας κ. Shefik Bajrami, o βοηθός Αρχηγού, αρμόδιος επί θεμάτων προστασίας συνόρων και μετανάστευσης, κ. Sasho Smileski και ο Σύμβουλος Αρχηγού επί θεμάτων ευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας, κ. Dragan Radovski.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News