Τραμπ: Ποινή έρευνα εις βάρος του για τις εκλογές του 2020

Κόσμος
Τραμπ: Ποινή έρευνα εις βάρος του για τις εκλογές του 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Αμερικανό πρόεδρος εμφανίζεται να φλερτάρει για ακόμη μια φορά δημόσια με την ιδέα να διεκδικήσει και νέα θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024

Ποινική έρευνα για τις πράξεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς και τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020, διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την «Washington Post», οι εισαγγελείς καλούν μάρτυρες ενώπιον ειδικής επιτροπής ενόρκων καθώς και συνεργάτες του πρώην αντιπροέδρου, Μάικ Πενς. Στην συνέχεια, υποβάλλουν λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τις συναντήσεις που είχε ο Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021, την εκστρατεία πίεσής του προς τον κ. Πενς να ανατρέψει τις εκλογές, καθώς και τις οδηγίες που έδωσε ο Τραμπ στους δικηγόρους και τους συμβούλους του σχετικά με τους ψεύτικους εκλέκτορες.

Οι ανακριτές του υπουργείου Δικαιοσύνης έλαβαν τον Απρίλιο τηλεφωνικά αρχεία σημαντικών αξιωματούχων και συνεργατών της κυβέρνησης Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προσωπάρχη, Μαρκ Μίντοους.

Οι αποκαλύψεις εγείρουν το διακύβευμα μιας ήδη βαριάς πολιτικά έρευνας που αφορά έναν πρώην πρόεδρο που εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην τύχη του κόμματός του και ο οποίος έχει επιβιώσει από προηγούμενες έρευνες και δύο δίκες στο Κογκρέσο για πιθανή ποινική παραπομπή του.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε προχθές στην Ουάσινγκτον για πρώτη φορά μετά την ταραχώδη αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021 κι εκφώνησε ομιλία αντάξια υποψήφιου για την προεδρία, φλερτάροντας για ακόμη μια φορά δημόσια με την ιδέα να διεκδικήσει νέα θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.

Προσκεκλημένος του America First Policy Institute, κέντρου μελετών που ίδρυσαν σύμμαχοί του, ο 76χρονος δισεκατομμυριούχος παρουσίασε σχέδιο δράσης για τον «Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο που θα ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2024».

Για μιάμιση ώρα και πλέον, έδωσε έμφαση στα θέματα που προτιμά να αναδεικνύει —τη μετανάστευση, την εγκληματικότητα—, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μανιασμένες επιθέσεις στον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε πως έχει «γονατίσει τις ΗΠΑ».

Αφού σκιαγράφησε έναν πίνακα της χώρας που παρέπεμπε στην Αποκάλυψη, πέταξε: «Η ιστορία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει» και «ετοιμαζόμαστε για μια απίστευτη επιστροφή, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News