default-image

Ουκρανία: Η Βουλή ενέκρινε τον διορισμό του νέου γενικού εισαγγελέα

Κόσμος
Ουκρανία: Η Βουλή ενέκρινε τον διορισμό του νέου γενικού εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βουλή της Ουκρανίας ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του βουλευτή Αντρίι Κοστίν ως γενικού εισαγγελέα της χώρας, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα

Η Βουλή της Ουκρανίας ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του βουλευτή Αντρίι Κοστίν ως γενικού εισαγγελέα της χώρας, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Διακόσιοι ενενήντα εννέα βουλευτές σε σύνολο 450 ενέκριναν τον διορισμό του Κοστίν, ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο Κοστίν είναι μέλος του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, "Υπηρέτης του Λαού". Ο πρόεδρος είχε διορίσει νωρίτερα τον Κοστίν αντικαταστάτη της Ιρίνα Βερεντίκτοβα, που απομακρύνθηκε από τη θέση της γενικής εισαγγελέα νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Βουλή απέπεμψε επίσημα τη Βενεντίκτοβα και τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Ιβάν Μπακάνοφ στις 19 Ιουλίου, δύο ημέρες αφότου ο Ζελένσκι τους είχε θέσει σε διαθεσιμότητα κατηγορώντας τους ότι απέτυχαν να ξεριζώσουν Ρώσους κατασκόπους από τις υπηρεσίες τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Έπειτα από εκείνη την ψηφοφορία, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και στενός σύμμαχος του Ζελένσκι Ντέιβιντ Αραχάμια έγραψε στο Telegram πως η Βενεντίκτοβα "παραμένει στην ομάδα", και υπαινίχθηκε πως πρόκειται να αναλάβει κάποια διπλωματική θέση.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News