Παλαιστίνη: Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατεδάφισαν σπίτια Παλαιστίνιων

Κόσμος
Παλαιστίνη: Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατεδάφισαν σπίτια Παλαιστίνιων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατεδάφισαν σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, τα σπίτια δύο Παλαιστινίων που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας σε μια επίθεση έξω από τον οικισμό Άριελ στη Δυτική Όχθη τον Απρίλιο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, έκαιγαν λάστιχα και πέταξαν βόμβες μολότοφ στους στρατιώτες καθώς εκτελούσαν την επιχείρηση στην πόλη Κουαραουέτ Μπανί Χασάν στη Δυτική Όχθη, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ιμπραχίμ Ασί, κατήγγειλε την επιχείρηση και υποσχέθηκε υποστήριξη στους συγγενείς των δύο φερόμενων ενόπλων.

«Η κατεδάφιση σπιτιών είναι μια πολιτική συλλογικής τιμωρίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», είπε ο Ασί στο Reuters.

Η ανακοίνωση του στρατού ανέφερε ότι οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στις 29 Απριλίου έξω από το Άριελ, έναν από τους μεγαλύτερους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι δύο Παλαιστίνιοι βρίσκονται επί του παρόντος υπό κράτηση, ανέφερε.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι ισραηλινές αρχές έχουν κατεδαφίσει 420 παλαιστινιακά σπίτια στη Δυτική Όχθη φέτος έως τις 25 Ιουλίου, σε σύγκριση με 911 ολόκληρο το 2021. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τόσο τιμωρητικές κατεδαφίσεις όσο και κατεδαφίσεις που διατάχθηκαν επειδή οι κατοικίες δεν είχαν οικοδομική άδεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News