Gazprom: Μειώνονται οι ροές φυσικού αερίου - Κλείνει άλλη μια τουρμπίνα

Οικονομία
Gazprom: Μειώνονται οι ροές φυσικού αερίου - Κλείνει άλλη μια τουρμπίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού κολοσσού η παροχή από την Τετάρτη θα μειωθεί στα 33.000.000 κυβικά μέτρα την ημέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom, η οποία γνωστοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου, αναμένεται η μείωση της ροής φυσικού αερίου μέσω Nord Stream 1 προς την Γερμανία στο 20% της συνολικής χωρητικότητας του.

Ως αιτία της νέας περικοπής, η εταιρεία ανέφερε την παύση της λειτουργίας μίας ακόμη τουρμπίνας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream1 για συντήρηση στον ρωσικό σταθμό συμπίεσης Portovaya 

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός είχε ήδη περικόψει τη ροή του φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream1.

Επί του παρόντος, τη Δευτέρα η παροχή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού αυτού βρίσκεται μόλις στο 40% της συνολικής ικανότητάς του και, πλέον, από την Τετάρτη 27 Ιουλίου η ροή θα πέσει στο 20%, στο μισό δηλαδή.

Η Gazprom είπε ότι η παροχή από την Τετάρτη θα μειωθεί στα 33.000.000 κυβικά μέτρα την ημέρα -μόλις το ήμισυ της τρέχουσας, ήδη μειωμένης, ροής.

Η Gazprom ξανάρχισε τις ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream1 την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα διάλειμμα 10 ημερών για συντήρηση, αλλά η ροή επανήλθε μόνο στο 40% της χωρητικότητας του αγωγού - επίπεδο στο οποίο η Ρωσία δήλωσε ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις ποσότητες τον Ιούνιο λόγω της καθυστερημένης επιστροφής τουρμπίνας που βρισκόταν για συντήρηση στον Καναδά.

«Η επισκευασμένη τουρμπίνα θα εγκατασταθεί μόλις ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις»

επισκευασμένη τουρμπίνα θα εγκατασταθεί στον σταθμό του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, όταν θα επιστρέψει από τον Καναδά όπου βρίσκεται για συντήρηση και τότε η τροφοδοσία σε φυσικό αέριο θα γίνεται στο επίπεδο που αναλογεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η τουρμπίνα θα εγκατασταθεί ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες...και το φυσικό αέριο θα ρεύσει στον αναλογούντα όγκο, στον όγκο που είναι τεχνολογικά εφικτός», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος εξοπλισμός του Nord Stream 1 που να χρειάζεται επισκευή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για πλήρη διακοπή της τροφοδοσίας της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο.

(φωτογραφία AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News