default-image

Καναδάς: Συναγερμός για πυροβολισμούς

Κόσμος
Καναδάς: Συναγερμός για πυροβολισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το περιστατικό έχει ταυτοποιηθεί τουλάχιστον ένας ύποπτος και οι Αρχές προς το παρόν δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα

Συναγερμό σήμανε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, η καναδική αστυνομία στην πόλη Λάνγκλεϊ, κοντά στο Βανκούβερ, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

«Υπάρχουν πολλά θύματα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η Ρεμπέκα Πάρσλοου, εκπρόσωπος της καναδικής αστυνομίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Γύρω στις 06:15 (τοπική ώρα), οι αρχές έστειλαν επείγον μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, περιγράφοντας τον φερόμενο δράστη ως καυκάσιο με σκούρα μαλλιά που φορούσε καφέ φόρμα και μπλε-πράσινο μπλουζάκι με ένα κόκκινο λογότυπο στο δεξί μανίκι.

Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ύποπτο για την επίθεση. Μια δεύτερη ειδοποίηση εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, στην οποία αναφερόταν ότι ο ύποπτος «δεν αποτελούσε πλέον απειλή».

Όπως μεταδίδουν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, ο ένοπλος πυροβόλησε άστεγους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με έκτακτη προειδοποίηση που στάλθηκε μέσω SMS στους κατοίκους, στους οποίους ζητείται να παραμείνουν στις κατοικίες τους, η αστυνομία έψαψνε έναν λευκό άνδρα, με μαύρα μαλλιά, ολόσωμη καφέ φόρμα τύπου εργασίας και μπλουζάκι παραλλαγής, με ένα κόκκινο σύμβολο στο μανίκι. Το μήνυμα εστάλη περίπου στις 6.20 το πρωί της Δευτέρας (16.30 ώρα Ελλάδας),

https://twitter.com/kulpreetsingh/status/1551558073998708736

Για το περιστατικό έχει ταυτοποιηθεί τουλάχιστον ένας ύποπτος και οι Αρχές προς το παρόν δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Φωτογραφία απο: Twitter

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News