Κρήτη: Τι ήταν τα περίεργα «φωτάκια» που έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Τι ήταν τα περίεργα «φωτάκια» που έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η πιθανότερη εξήγηση για την συστοιχία των φωτεινών κουκίδων που διέσχισαν τον ουρανό προκαλώντας αναστάτωση και απορίες σε αρκετό κόσμο

Ένα περίεργο και εντυπωσιακό θέαμα εμφανίστηκε στον ουρανό, σε διάφορες περιοχές του κόσμου, το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου, προκαλώντας απορίες στους πολίτες, που το αντίκρισαν.

Μια περίεργη συστοιχία φωτεινών κουκίδων έκανε την εμφάνισή της στο ουρανό ξεκινώντας από το βόρειο Ισραήλ, πέρασε και από την Ελλάδα, ενώ έγινε ορατή και στην Κρήτη.

Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ

Πιθανότατα, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, φαίνεται πως αυτά τα «παράξενα φωτάκια» είναι οι δορυφόροι της εταιρίας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink. Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά σε σχετικά χαμηλό ύψος και για αυτό είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού.

Η εκτόξευση των 143 δορυφόρων του Έλον Μασκ έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2021, ενώ στόχος είναι στα επόμενα χρόνια να έχει σε περιφορά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους.

Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News