Βρετανία: Η Λιζ Τρας υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών

Κόσμος
Βρετανία: Η Λιζ Τρας υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανταγωνίζονται για να αντικαταστήσουν τον Μπόρις Τζόνσον

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας θα παρουσιάσει σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, το σχέδιό της για τη δημιουργία και τη χαμηλή φορολογία νέων επενδυτικών ζωνών, όπως και περισσότερων λιμανιών απαλλαγμένων από δασμούς, ενισχύοντας την εκστρατεία της με στόχο την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Η Τρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανταγωνίζονται για να αντικαταστήσουν τον Μπόρις Τζόνσον, αφού μία εξέγερση των Συντηρητικών κατά της κυβέρνησής του που κλονίστηκε από σειρά σκανδάλων τον ανάγκασε να δηλώσει παραίτηση.

Η Τρας προηγείται στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος που θα επιλέξουν τον νέο ή τη νέα ηγέτη τους για να αναλάβει στη συνέχεια την πρωθυπουργία. Η ίδια έχει δηλώσει ότι η κύρια προτεραιότητά της θα είναι η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού και πιθανής οικονομικής ύφεσης.

Η Τρας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα παρουσιάσει τον τρόπο που θα συνεργαστεί με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να εντοπίσει περιοχές για την επιστροφή τους στην ανάπτυξη μέσω επενδυτικών ζωνών ή για αυτό που η ομάδα της περιγράφει ως «πλήρη και μεγάλα ελεύθερα λιμάνια» στην περίπτωση που θα αναδειχθεί στην πρωθυπουργία.

Οι ζώνες αυτού του είδους θα έχουν χαμηλή φορολογία προκειμένου να ενισχυθούν οι επενδύσεις και οι κατασκευές, με μειωμένους περιορισμούς στο σχεδιασμό τους και κανονισμούς καταρτισμένους κατά περίπτωση, για την ενθάρρυνση «βιομηχανιών υψηλής αξίας», όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

«Έτσι με τη δημιουργία των νέων Ζωνών Επενδύσεων θα αποδείξουμε τελικά στις επιχειρήσεις ότι είμαστε δεσμευμένοι στο μέλλον τους και ότι τους δίνουμε κίνητρα για την υλοποίηση επενδύσεων που θα αποδώσουν για τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News