Ισραήλ: Πρωτοφανείς εικόνες από τις «άσπρες» από μέδουσες ακτές της Χάιφα

Κόσμος
Ισραήλ: Πρωτοφανείς εικόνες από τις «άσπρες» από μέδουσες ακτές της Χάιφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μέδουσες μεταναστεύουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όμως φέτος η κατάσταση στις παραλίες του Ισραήλ μοιάζει ανεξέλεγκτη

Ένα πρωτοφανές θέαμα αντίκρυσαν κάτοικοι και επισκέπτες στις ακτές της Χάιφα στο Ισραήλ, μια «θάλασσα» από μέδουσες έφτασε από τον Ινδικό Ωκεανό, μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Οι μέδουσες μεταναστεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες όμως φέτος η κατάσταση στις παραλίες του Ισραήλ μοιάζει ανεξέλεγκτη, είναι τέτοιος ο όγκος των μεδουσών που ξεβράζονται στις ακτές.  Οι μέδουσες μπορούν με τα πλοκάμια τους να τσιμπήσουν και να εγχύσουν στον άνθρωπο δηλητήριο, το οποίο προκαλεί συνήθως ήπια έως σοβαρή δυσφορία και σε σπάνιες περιπτώσεις οδηγεί σε οξύ πόνο ή ακόμη και στο θάνατο.

Οι επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο αυτό στην κλιματική αλλαγή, στην ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά και στην θαλάσσια ρύπανση.

Η Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ εξήγησε ότι στην αύξηση της έντασης των κοπαδιών των μεδουσών συνέβαλε η ανθρώπινη συμπεριφορά, μεταδίδουν οι Times of Israel. «Πολλά απ’ αυτά που κάνουν οι άνθρωποι συμβάλουν στον πολλαπλασιασμό των μεδουσών, περιλαμβανομένης της διάνοιξης της Διώρυγας του Σουέζ, της μόλυνσης της θάλασσας με λύματα, της κλιματικής αλλαγής και του τραυματισμού θηρευτών των μεδουσών, όπως οι πέρκες και οι θαλάσσιες χελώνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση.

//--> //-->

(Φωτογραφίες Israel Nature and Parks Authority)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News