Ιταλία: Όλα δείχνουν ότι ο Μάριο Ντράγκι θα επιβεβαιώσει την παραίτησή του

Κόσμος
Ιταλία: Όλα δείχνουν ότι ο Μάριο Ντράγκι θα επιβεβαιώσει την παραίτησή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα δείχνουν ότι ο Μάριο Ντράγκι θα επιβεβαιώσει την παραίτησή του - Πέντε Αστέρια, Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια δεν συμμετέχουν στην διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν με σαφήνεια ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα επιστρέψει, απόψε, στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο, για να επιβεβαιώσει την παραίτησή του.

Η απόφασή του αυτή, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οφείλεται στο ότι τα Πέντε Αστέρια, αλλά και η κεντροδεξιά (Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα) δεν θα πάρουν μέρος στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία μόλις ξεκίνησε στη Γερουσία της Ρώμης.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μην εξασφαλιστεί ούτε ο κατώτατος απαιτούμενος αριθμός (50% των γερουσιαστών συν ένας) για να μπορέσει, η ψηφοφορία αυτή, να θεωρηθεί έγκυρη. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα θεωρήσει, όπως φαίνεται, την εξέλιξη αυτή ως έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπό του και αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να οριστικοποιήσει την παραίτησή του, με νέα συνάντησή του με τον πρόεδρο Ματαρέλα.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News