Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονο αγόρι σκοτώθηκε σε στάση λεωφορείου στο Χάρκοβο

Σε φωτογραφία του Reuters φαίνεται ο πατέρας του αγοριού γονατισμένος να κρατά το χέρι του νεκρού γιου του, του οποίου το καλυμμένο σώμα βρισκόταν κειτόταν στον δρόμο κοντά στην κατεστραμμένη στάση λεωφορείων

Ένα 13χρονο αγόρι σκοτώθηκε από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα ενώ περίμενε το λεωφορείο κοντά σε τέμενος στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Σε φωτογραφία του Reuters φαίνεται ο πατέρας του αγοριού γονατισμένος να κρατά το χέρι του νεκρού γιου του, του οποίου το καλυμμένο σώμα βρισκόταν κειτόταν στον δρόμο κοντά στην κατεστραμμένη στάση λεωφορείων. Μέλη των σωστικών συνεργείων μετέφεραν ένα άλλο πτώμα σε φορείο. Το κοντινό τζαμί υπέστη μεγάλες ζημίες.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της περιοχής του Χαρκόβου, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο σήμερα --ο έφηβος, ένας άνδρας και μία γυναίκα-- αλλά δεν ήταν σαφές εάν και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους στη στάση του λεωφορείου. Ο ίδιος δήλωσε ότι η 15χρονη αδελφή του εφήβου είχε επίσης τραυματιστεί, χωρίς όμως να δώσει τα ονόματά τους.

«Είναι άλλη μια φοβερή πράξη τρόμου από τους Ρώσους», έγραψε ο Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Telegram. Σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Telegram, η τοπική εισαγγελία ανέφερε πως πιστεύει ότι οι πύραυλοι προήλθαν από πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια