Κόσμος

Ο Νέλσον Μαντέλα παραμένει ηθική πυξίδα και σημείο αναφοράς

«Να κάνουμε μαζί τον κόσμο μας πιο δίκαιο, συμπονετικό, ευημερούντα και βιώσιμο για όλους», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες

Την προτροπή να «τιμήσουμε την κληρονομιά του Νέλσον Μαντέλα αναλαμβάνοντας δράση, υψώνοντας τη φωνή μας ενάντια στο μίσος και υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα», με το «να κάνουμε μαζί τον κόσμο μας πιο δίκαιο, συμπονετικό, ευημερούντα και βιώσιμο για όλους», εξέφρασε ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε μήνυμά του χθες, Δευτέρα 18 Ιουλίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα, ο κ. Γκουτέρες επεσήμανε πως ο κόσμος μας σήμερα αμαυρώνεται από τον πόλεμο, είναι φορτωμένος από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ταλαιπωρημένος από τον ρατσισμό, τις διακρίσεις, τη φτώχεια και τις ανισότητες, απειλείται από την κλιματική καταστροφή. Σε αυτήν την κατάσταση, αντέταξε την ανάγκη να «βρούμε την ελπίδα στο παράδειγμα του Νέλσον Μαντέλα και έμπνευση από το όραμά του».

Αναφερόμενος στον Νέλσον Μαντέλα, ο γγ του ΟΗΕ έκανε λόγο για έναν ηγέτη με απαράμιλλο θάρρος και υψηλά επιτεύγματα και έναν άνθρωπο με ήρεμη αξιοπρέπεια και βαθύ ανθρωπισμό. «Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας θεραπευτής και μέντορας για πολλές γενιές. Παραμένει μία ηθική πυξίδα και σημείο αναφοράς για όλους μας», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Γκουτέρες σημείωσε πως ο Μαντίμπα περπάτησε το μονοπάτι προς την ελευθερία και την αξιοπρέπεια με ατσάλινη αποφασιστικότητα, συμπόνια και αγάπη και έδειξε ότι ο καθένας από εμάς έχει την ικανότητα -και την ευθύνη- να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφίες αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια