Δηλητηρίασαν το δεξί χέρι του Πούτιν και βασικό αρχιτέκτονα του πολέμου στην Ουκρανία

Κόσμος
Δηλητηρίασαν το δεξί χέρι του Πούτιν και βασικό αρχιτέκτονα του πολέμου στην Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 71χρονος Νικολάι Πατρούσεφ, πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ο 71χρονος Νικολάι Πατρούσεφ, πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες μετά από αδιαθεσία.

Το General SVR, ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που διαχειρίζονται αντιφρονούντες προς την κυβέρνηση Πούτιν που υποστηρίζει ότι λειτουργεί από πρώην αξιωματούχο του Κρεμλίνου με εσωτερικές πηγές, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αποκαλύπτουν ότι Πατρούσεφ είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο» αλλά τελικά επέζησε.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο πρώην επικεφαλής της FSB θεωρείται ευρέως ο άνθρωπος στον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος παραδίδει την εξουσία όταν αναγκάζεται να λείψει για ιατρική περίθαλψη και είναι επίσης ο βασικός αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πατρούσεφ αισθάνθηκε αδιαθεσία -Ο Πούτιν ενημερώθηκε όταν ήταν εκτός κινδύνου

«Πρόσφατα, έγινε απόπειρα κατά της ζωής του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούσεφ», ανέφερε το κανάλι Telegram, επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Οι πληροφορίες τόσο για την απόπειρα δολοφονίας όσο και για την έρευνα σχετικά με αυτήν βρίσκονται υπό άκρα μυστικότητα», πρόσθεσε.

«Είναι γνωστό ότι ο Νικολάι Πατρούσεφ ένιωσε αδιαθεσία το βράδυ μετά τη δουλειά, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι. Η ασφάλεια λειτούργησε γρήγορα, καλώντας αμέσως μια ομάδα γιατρών. Μετά την παροχή βοήθειας, ο Πατρούσεφ μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε σταθερή κατάσταση. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επιβεβαίωσαν ότι η τοξική ουσία ήταν συνθετικό δηλητήριο» υποστηρίζουν.

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News